PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes segueix la recuperació i no es posa data per al seu retorn

El debut aquesta temporada al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt es fa esperar

Per JOAN JOSEP BLASCO

Joan Vinyes.
Joan Vinyes. | Fotoesport
Una lesió de llarga duració, i que no té terminis concrets establerts, impedeix que aquesta Joan Vinyes no pugui debutar aquesta temporada al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. Però no desespera i continua amb la recuperació, a l’espera de seguir millorant per veure el final del túnel i poder tornar a asseure’s a l’habitacle, agafar amb les mans el volant i lluitar contra el cronòmetre en plena cursa.
 
Al març va patir una caiguda esquiant que li va provocar que se li sortís l’espatlla, però també que una bona part de nervis del braç es veiessin afectats. «És una recuperació lenta i no em poden donar terminis per a que estigui bé. Puc estar-ho en dos mesos o que s’allargui fins els vuit», indica Vinyes, que de dilluns a divendres està sis hores diàries al fisio. De moment la recuperació va per bon camí i no defalleix: «Estic animat perquè veig que l’evolució és bona. El pitjor ja ha passat, perquè el primer mes vaig patir molt dolor». El que no es planteja és la data del retorn als ral·lis perquè «la prioritat és curar-me i res més.
 
De l’Espanyol d’asfalt ja se n’han disputat les tres primeres proves, els ral·lis d’Adeje, Canàries i Sierra Morena. El pròxim és el Rías Baixas, el 29 i 30 d’aquest mes. A meitat de juny el d’Ourense i el calendari farà l’habitual parada estiuenca fins el 21 i 22 d’agost, al Ferrol. Vinyes no pensa en si serà a la prova gallega perquè «el procés és lent i vull anar trobant sensacions». La seva baixa va fer que Suzuki li busqués substitut, Alberto Hevia, que condueix el Swift de l’andorrà, i té al costat el seu copilot, Jordi Mercader. El fitxatge es va realitzar amb la condició que quan Vinyes estigui bé físicament i apte per competir, recuperarà la seva plaça a l’equip.
PUBLICITAT
PUBLICITAT