PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vidal i Miralles lloen la temporada del MoraBanc en el retorn a l’ACB

Els jugadors del Joventut confien que l’equip verd-i-negre tanqui la seva classificació per als play-off

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sergi Vidal i Albert Miralles, a Escaldes-Engordany.
Sergi Vidal i Albert Miralles, a Escaldes-Engordany. | Tony Lara
Tenen molt bàsquet a les seves esquenes, i encara molt per davant. Sergi Vidal i Albert Miralles, jugadors del Fiatc Joventut, van ser a Andorra per promocionar el campus que organitzen, i van tenir temps per parlar tant de l’actualitat del seu club, com del BC MoraBanc Andorra, conjunt que aquest curs ha estat capaç de superar els verd-i-negres en tres de les quatre ocasions en que s’han enfrontat.
 
En el primer matx de pretemporada els badalonins van vèncer després de dues pròrrogues. A les semifinals de la Lliga Catalana el triomf va ser andorrà, com en els dos partits de la Lliga Endesa. De fet, és l’únic conjunt juntament amb el Sevilla al que el MoraBanc ha estat capaç de guanyar en dues ocasions aquesta temporada. Els dos jugadors catalans consideren més que positiva la temperada realitzada pels andorrans, que es van assegurar la permanència a tres jornades per al final. Vidal considera que ha estat al llarg del curs «una mica irregular, però no és fàcil ser un equip nou a la Lliga. Comporta un temps d’aprenentatge i poc a poc s’ha anat consolidant». I a més, amb les incorporacions del mercat d’hivern «s’ha reforçat amb encert».Miralles assegura que el MoraBanc «ha fet una temporada excel·lent. Ha assolit la permanència molt solventment», amb un projecte en què «la transició de la LEB Or a l’ACB l’ha realitzat d’una manera molt coherent. És un equip i un club que està en creixement».

Play-offs en el punt de mira

La Penya tracta de tancar la seva classificació per optar al títol. «Tenim un objectiu clar, que no és altre que assegurar els play-off. Tot l’equip té molta il·lusió en aconseguir-ho. Si hi arribem després ja pensarem que podem fer», assenyala Vidal. Ser entre els vuit millors serviria per «culminar un gran any del que tots ens en recordaríem», subratlla Miralles, ja que «assolir els play-off estaria molt bé després d’haver aconseguit també la classificació per a la Copa del Rei. Portem tota la temporada entre aquestes posicions». El Joventut es setè i «l’equip arriba molt bé a final de temporada».
 
Els badalonins han passat per diferents moments al llarg de la campanya. En la primera volta van mostrar-se com un dels més forts amb un seguit de victòries que el feien ser als llocs capdavanters, però en la segona els problemes físics d’alguns jugadors van mermar el rendiment per sumar, aquest cop, derrotes consecutives. Mantenir el nivell tots els mesos «no és gens fàcil. Una temporada és llarga i no som un equip que vagi sobrat. Els petits detalls marquen les diferències i tant la majoria de les nostres victòries com les derrotes són ajustades. Quan estàs en aquesta fina línia a vegades surt cara i d’altres creu», exposa Vidal, assegurant que «estem molt satisfets del rendiment de l’equip, però sabem que no sempre surten les coses. La temporada està sent bona». I així també ho senten els aficionats: «Tant al carrer com al mateix pavelló el que ens transmet la gent és que ha recuperat la il·lusió. El club feia anys que no aconseguia fites com disputar la Copa del Rei».
PUBLICITAT
PUBLICITAT