PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els alumnes participants a les POB del Principat augmenten un 37%

Un total de 151 examinands s’han presentat a les Proves Oficials de Batxillerat

Per EL PERIÒDIC

Un moment dels exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat (POB), ahir.
Un moment dels exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat (POB), ahir. | ANA / J. D.
Els exàmens de la Prova Oficial de Batxillerat (POB) es van iniciar ahir al matí, als quals es van presentar 151 alumnes per optar a rebre el seu títol de Batxillerat. Recordar també que aquestes proves representen un 40% de la nota final de la titulació. L'any passat s'hi van presentar 110. 
 
Els primers blocs d’exàmens van ser els de Matemàtiques, Arts Plàstiques i Dibuix Artístic, Economia i Llatí, depenent de la modalitat de cada batxillerat. I a partir d’avui, s’examinaran d’optatives, com Història, Biologia o Dibuix Tècnic, i la setmana que ve, tindran assignatures de modalitat, com Física, Química, Filosofia o les proves d’idiomes . És la sisena convocatòria de les proves i el diploma està plenament reconegut per les universitats més properes, tot i que la majoria d’aquests alumnes optarà, a més, per fer les fases específiques de les Proves d’Accés a la Universitat espanyoles, doncs un alt percentatge preveu anar a estudiar a Barcelona. La fase general de la POB i el seu diploma és reconegut per les universitats dels països veïns, tot i que després hi ha els requisits específics en funció de la carrera, com la fase específica de les PAU. 
 
En general, els examinands van trobar les proves «assequibles», a l’espera de rebre el resultat final. De fet, com va explicat el cap d’àrea d’Exàmens Oficials i Reconeixements de Títols, Josep Areny, «el nivell d’aprovats sol ser al voltant del 90-94%», depenent dels anys. Areny ha explicat, a més, que l’alt nombre d’examinands d’aquesta convocatòria (un 37% més respecte a l’any passat) respon a «l’increment de l’alumnat de Batxillerat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT