PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els autobusos d’Andorra utilitzen el nou sistema de Gestió de flotes

Andorra Telecom impulsa una aplicació de geolocalització que permet a les empreses controlar els seus vehicles

Per ESTEFANIA GRACIA

El director d’Atenció al Client i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall.
El director d’Atenció al Client i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall. | ANA / M.C
Molts dels autobusos del Principat ja formen part del centenars de vehicles que utilitzen el nou sistema d’Andorra Telecom de Gestió de Flotes, posat en marxa com a prova pilot el passat mes gener de 2014. Tot i això, la presentació oficial del sistema de geolocalització, que permet a les empreses de transports tenir controlats els seus vehicles, va tenir lloc durant el matí d’ahir a l’Agència Comercial de l’operadora de telecomunicacions. 
En aquesta, el seu director d’Atenció al client i màrketing, Carles Casadevall, va afirmar que després de l’any de pilot, el sistema «ha tingut molt bona acollida entre les empreses de transport o servei públic, i esperem poder arribar a la vintena d’entitats que utilitzin aquesta nova aplicació». Fins ara, però, només hi ha tres empreses inscrites al nou sistema, entre elles la Cooperativa Interurbana Andorrana i la pròpia Andorra Telecom. Tot i que si «comptem els sectors com les empreses de lloguer o altres flotes de vehicle més plural, segurament les xifres futures es podrien arribar a engrandir una mica més». Respecte aquestes últimes, però, encara s’ha d’acabar d’aclarir i especificar el tema de la protecció de dades.
 
El nou sistema consta d’un dispositiu GPS de geolocalització i una targeta SIM, els dos estris s’instal·len al vehicle desitjat, i aquests envien unes dades determinades en temps real a una pàgina web, on el client que ha contractat el servei, pot consultar en tot moment la informació per fer el seguiment. D’aquesta manera, l’empresa obté dades rellevants per la planificació, el control i la gestió de la flota dels seus vehicles. El programa, tal i com ha destacat Andorra Telecom, va dirigit a les empreses de serveis tècnics i força comercial, de serveis públics, de flotes de lloguer, de transport i de vehicles d’obres. 
Per ara, el sistema només funciona a nivell nacional, «però esperem abans de finals d’any poder ampliar el projecte a altres indrets com Espanya, França o Portugal, zones amb les que actualment ja estem treballant en alguns camps». Tot i que els aparells de GPS que integren aquest sitstema permeten posar dues SIMs, una d’Andorra i l’altra estrangera, d’aquesta manera, es pot operar amb el GPS fora del Principat, però les dades no s’enviaran. 
 
Pel que fa als serveis, actualment l’operadora ofereix un paquet bàsic que permet monitoritzar la ubicació i la velocitat dels vehicles en temps real, i inclou la configuració inicial del geolocalitzador, l’alta de la SIM, el trànsit de dades efectuat per la SIM i el manteniment dels geolocalitzadors. Aquest, a més, té un preu inicial d’uns 25 euros, i si es vol ampliar o especificar el servei, es pot complementar amb altres mòduls opcionals que augmenten uns cinc euros per camp. Un de seguretat, que permet activar alertes i generar informes en cas de moviments irregulars dels vehicles, com pot ser per robatori de carburant o velocitat excessiva. Un mòdul de manteniment de vehicles, que permet mantenir les fitxes tècniques dels vehicles actualitzades, a més de gestionar les revisions de forma proactiva i el seguiment d’incidències, visualitzar el consum i kilometratge i generar informes per conductor. I finalment un mòdul per a Autobusos, que permet la gestió de parades i trajectes, definir parades i línies, planificar recorreguts i informes d’anàlisi de puntualitat en els recorreguts. Aquest últim mòdul, ja fa més d’un any que està en funcionament pels autobusos de la Cooperativa Interurbana d’Andorra 
 
Segons Casadevall, aquesta plataforma permet obtenir una «millor sostenibilitat administrativa, una major eficiència empresarial i una millor qualitat de vida per als ciutadans». A més, la companyia mostra l’orgull vers que el projecte hagi estat «desenvolupat al 100% pel Departament de Recerca i Desenvolupament d’Andorra Telecom». I el Director remarca també que amb l’aplicació, es pretén «reduir els costos operatius, com el consum combustible, els horaris de treball i els kilòmetres mensuals». A més de «millora de la gestió interna de recursos i la seguretat dels vehicles i dels seus ocupants». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT