PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La primera de les tres finals

L’FC Andorra rep demà el Linyola amb l’obligació de guanyar

Per JOAN JOSEP BLASCO

Àngel condueix la pilota.
Àngel condueix la pilota. | J.J.B.
L a classificació va donar un gir el cap de setmana passat. L’empat de l’Atlètic Alpicat, sumat a la victòria de l’FC Andorra, permetia els tricolors posar-se líders en solitari i el més important, dependre d’ell mateix per acabar el campionat com a primer i ascendir de forma directa a la Primera Catalana. Queden tres jornades per acabar la Lliga i la primera de les considerades finals és demà a Aixovall, amb el CF Linyola com a rival.
 
El panorama va canviar del tot en la passada jornada i «hem d’intentar aprofitar l’oportunitat que ens han donat perquè estem convençuts que no tindrem una altra», exposa l’entrenador andorrà, Justo Ruiz. Mentalment estan preparats per afrontar el repte, «l’equip ara mateix està més convençut que mai del que ens juguem», i també en el to físic: «Arribem a final de temporada amb la gasolina justa pels tres partits que queden». Per aquest motiu només se centra en aquest matx: «El que més em preocupa és el pròxim partit, sense pensar en els següents». Recorda el que li va succeir el cap de setmana a l’Alpicat, pel que vol que els seus jugadors estiguin centrats del primer al darrer minut. «Si ens confiem i pensem que a casa no podem perdre, punxarem», assegura.
 
El Linyola ocupa la sisena posició i fa setmanes que no té urgències classificatòries, ni per dalt ni per baix. «No es juga res, però això té el seu perill», avisa. Jugar amb aquesta tranquil·litat el fa ser un rival «molt complicat, que defensa molt i acumula molta gent darrera la pilota», i es plantaran a Aixovall amb un sistema clar: «Se senten bé tancats darrera i sortir al contraatac». Els lleidatans arriben en un bon moment, sumant quatre victòries consecutives. Defensivament demostren solidesa, ja que són el tercer equip que menys gols rep, amb 28 dianes en contra. Només el propi FC Andorra (22) i l’Alpicat (27) presenten millors estadístiques en aquest aspecte. Els tricolors jugaran el seu partit, amb la idea de «sentir-nos còmodes defensant, anar guanyant terreny i fer-nos amb el control del joc. Segur que les oportunitats arribaran». L’únic dubte que se li presenta al tècnic és la presència de Juli, que encara no s’ha acabat de recuperar de la lesió que es va produir davant el CF Solsona. Qui torna a la convocatòria és Riera un cop complerts els dos partits de sanció.
 
Plantilla convençuda

L’esperança de trobar-se en l’actual situació, sent líders i depenent únicament de si mateixos, no s’havia perdut al vestidor tricolor. «Tenia confiança que l’Alpicat empataria o perdria algun partit. Hem aprofitat l’oportunitat que ens han donat», assegura Mateo Rodríguez. El defensa uruguaià confia en seguir guanyant partits. Es troben en un moment òptim i veient el gran objectiu de la temporada ben a prop: «Estem concentrats i tot l’equip arriba fort. Ens juguem el campionat i l’ascens». Del Linyola n’espera un plantejament «com tots els equips que venen, a replegar-se per aprofitar les contres».
 
Satisfet amb els fitxatges

Després de setmanes esperant, per fi es van produir les incorporacions desitjades per afrontar el tram final del campionat. I el que han mostrat fins el moment convenç al tècnic, que compta d’aquesta manera amb més alternatives por realitzar les convocatòries i els plantejaments dels partits. 
 
Javi Jarabo ha disputat dos enfrontaments, fent-ho de titular. A més, cada cop agafa més protagonisme, tant a l’hora de dirigir el joc, com per ser l’executor de les pilotes aturades. Diumenge passat va ser qui va llançar el penal que significava la sentència contra el CE Artesa de Segre. Ruiz destaca que el migcampista de Viladecans «ens ha donat el que esperàvem. Ha demostrat que sap portar el control de joc i dóna velocitat que vol al partit», a més que «a nivell d’estratègia té un gran toc de pilota». És un jugador complert que «ens dóna consistència i experiència».
 
Brian Figliamonte va jugar els primers quaranta cinc minuts a Artesa, deixant espurnes de la seva qualitat mentre va ser al camp, tot i que físicament necessita millorar. «És ràpid i no té por per encarar en l’u contra u», exposa Ruiz, que n’espera molt de l’uruguià en la bassant ofensiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT