PUBLICITAT

Garcia, «sorpresa i decepcionada» per les beques ARA

  • La palista confiava en mantenir la olímpica
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY
Periodic
Montse Garcia en un entrenament de l'any passat al Pac Olímpic Foto: TONY LARA

Per sobre de tots els esportistes que han estat perjudicats en el cinquè cicle de les beques d’Alt Rendiment Andorrà (ARA) hi ha la palista Montse Garcia, qui ahir va parlar amb EL PERIÒDIC D’ANDORRA per manifestar el descontent en el seu cas, que segons havia manifestat Manel Blasi, era «especial» i estava en stand by.

La palista andorrana va mostrar-se «sorpresa i decepcionada» per com s’han desenvolupat les coses. Perquè Blasi va avançar que esperava una informació d’ella per decidir quin tipus de beca li concediria, pero que «en cap cas serà de programa olímpic». Segons Garcia es van reunir el 24 d’agost i el Secretari d’Esports li va demanar els papers del metge, conforme estava lesionada. Però segons assegura: «Ell em va animar a continuar igual i no em va dir res de que em treuria aquesta beca. I m’ho podia haver dit».

Garcia no només està decebuda amb les formes, sinó també amb el criteri amb el qual l’exclouen del millor règim dels ajuts. «No entenc que m’exigeixin tant. Simplement he estat lesionada un any i d’altres no ho han tingut tan difícil com jo per rebre’n una».

ja entrena / Una gran notícia és que la palista tricolor ja entrena. L’anunci de la beca que rebrà, per tant, hauria d’estar a caure. «M’han donat l’alta i fa dues setmanes que entreno. He provat maniobres en aigües braves i ja no em fa mal», va indicar per acte seguit recordar les consequències econòmiques de no tenir una beca olímpica: «M’afectarà molt alhora de competir perquè m’obliguen a començar de zero. Tenia previst fer tres proves Mundials i dues de l’Europeu, però amb això igual no les puc fer totes», va sentenciar.

dani garcia ho entén / Dani Garcia també cobrava beca i ha saltat de la llista en el cinquè cicle. El judoca, però, és comprensiu i entén la decisió: «Hi ha un reglament i s’ha d’acceptar. Quan em vaig lesionar sabia que em perdria la temporada i els ajusts. Porto tres anys renunciant a la meva vida personal perquè vull entrenar i és una llàstima que ara em passi això però hauré de fer resultats per recuperar la beca al 2011.

Hèctor Hormigo, al qual li han tret la beca de jove promesa, va indicar: «Ho fan per resultats, però són relatius. Es pot fer un resultat bo en un torneig flux, però no serveix de res...». I va prosseguir: «Em sento frustrat per les poques ajudes que tinc del Govern però jo continuaré entrenant, tot i que menys per motius econòmics».



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT