PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc vol brindar amb una victòria en l’últim partit a casa

Peñarroya espera que l’equip segueixi tensionat per encarar el final de temporada en òptimes condicions

Per JOAN JOSEP BLASCO

Peñarroya conversa amb Jawai abans que l’australià entri a la pista.
Peñarroya conversa amb Jawai abans que l’australià entri a la pista. | Tony Lara
Comiat a casa del BC MoraBanc Andorra. El Rio Natura Monbus Obradoiro és l’últim conjunt en passar pel Principat aquesta primera temporada a la Lliga Endesa. Serà una nit per a que equip i afició gaudeixin de forma conjunta, i es produiran algunes sorpreses en aquest sentit. En la vessant esportiva l’objectiu és el de sumar una nova victòria per a que l’adéu-siau fins a la pròxima temporada deixi el millor regust a l’afició. El matx començarà a les 21.00 hores.
 
Els deures ja estan fets, pel que poc més que guanyar alguna posició és el que queda per fer. Aquest fet comporta que la tensió de treball que existia s’hagi vist rebaixada de forma inconscient. Però per seguir sent competitius l’entrenador, Joan Peñarroya, s’ha esforçat per a que el llistó no baixi de forma excessiva. «Evidentment la tensió ha baixat, és lògic», admet, però “l’equip està treballant bé» i enten que serà compeitiu contra els gallecs: «Segur que hi haurà l’esforç, la concentració i les ganes d’acomiadar-nos bé de la nostra afició». No mostrar prou interès a l’hora d’entrenar li va costar el cap de setmana passat a Nathan Jawai no jugar ni un sol segon a la pista del Reial Madrid. De ben segur que tots els jugadors n’han pres bona nota per no baixar cap marxa.
 
Contra l’Obradoiro «volem fer un bon partit i mostrar-nos com hem estat al llarg de l’any», que serveixi per vèncer i per a que «el nostre públic gaudeixi d’un bon partit i marxi amb bones sensacions». La identitat no la vol perdre en aquests últims enfrontaments del curs. I sobretot la tendència seguida. El seu és un equip que «porta dinàmica en els dos mesos i mig prou bona, que competeix de tu a tu amb qualsevol i que ha perdut els partits al final i que aquí casa ens estem fent forts i jugant bé». Són les credencials que presenten, «demostrant que aquest equip en l’últim terç de la competició ha estat un equip important a la lliga».
 
Els desitjos que el comiat vagi acompanyat d’un triomf també és evident en la plantilla. «Tenim la feina feta però no deixa de ser especial perquè és l’últim de la temporada a casa. Ens vindria de gust poder-ho fer bé amb una victòria i que gaudeixin de nosaltres», assegura David Navarro. L’escorta remarca que «tothom vol guanyar» i que a pesar que no hi ha urgències classificatòries «no costa res fer aquest últim esforç i acabar el millor possible. L’equip es mereix finbalitzar amb bones sensacions i individualment acabar amb un bon regust de boca».
 
Curs aprovat

La permanència era l’objectiu i aquesta es va aconseguir a tres jornades per al final. Peñarroya encara no vol fer valoracions, però indica que «estem on ens hem guanyat». És incorformista de mena i assegura que «no hagués signat fer la temporada que hem fet. Sempre penso que podem fer més. Estic molt content de com l’hem acabat, perquè és molt més difícil fer el que hem fet al final que no haver-ho fet millor al llarg de l’any». Per com ha anat la temporada «estem contents veient com ho teníem de continuar a la competició», perquè es van passar moments complicats, on es van arribar a acumular vuit derrotes consecutives. Per això, veient d’on es venia i com ha finalitzat, «hem d’estar molt contents per continuar en aquesta lliga, perquè és el primer objectiu del club i més sent el nostre primer any. Però sobretot com l’equip s’ha aixecat després d’un moment en el que ho tenia complicat. El que més satisfets ens ha de tenir a tots és la reacció, que no és fàcil, que ha tingut l’equip, el club i l’afició, que en un moment molt complicat com s’ha sortit endavant».
 
Sense anunciar el futur

La temporada encara està en marxa i fins que el MoraBanc no finalitzi la fase regular Peñarroya no vol comentar res sobre el futur. «No porta enlloc parlar de qui continuarà i qui no», exposa. És conscient que arribaran ofertes a bona part dels components de la plantilla. «Sempre hi ha canvis», però treballarà per tenir un grup prou competitiu. Varis seran els jugadors que el d’avui serà el darrer partit amb la samarreta del MoraBanc al poliesportiu d’Andorra. Qui tampoc dóna pistes de què passarà és Navarro. Assegura no tenir constància de cap oferta d’algun club. Les converses amb l’entitat les deixa per més endavant. «M’agradaria fer-ho quan acabi la temporada. Ens asseurem, parlarem i analitzarem totes les opcions», indica el jugador català, que vol «esperar a veure que passa, quines són les altres opcions, valorar-ho tot i escollir el més adequat. Està clar que aquest el que puc valorar d’aquí són coses molt positives».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT