PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’urbanisme i l’atenció social, a la campanya dels candidats

Degoteig de propostes dels alcaldables a l’ajuntament urgellenc

Per EL PERIÒDIC

Públic en una fira al centre de la Seu d’Urgell.
Públic en una fira al centre de la Seu d’Urgell. | Àlex Lara
primera setmana de campanya electoral completada. En les últimes hores, els partits que aspiren a l’alcaldia de la Seu d’Urgell han presentat noves propostes per millorar la ciutat i la vida dels seus residents.
 
L’alcaldable de CiU, Albert Batalla, vol impulsar el centre històric amb la creació d’una web que promocionarà l’oferta del nucli antic i el seu passat medieval. A més, CiU ha anunciat que la Seu s’integrarà en la T-Mobilitat, una aplicació que permetrà accedir amb el mòbil a tot el transport públic de Catalunya. 
Compromís X La Seu proposa convertir la plaça de Joan Sansa en un «pulmó verd» per a l’Eixample urbà. El candidat Òscar Ordeig vol que l’espai «no es converteixi en una altra plaça sense vida» i creu que «ha de ser un indret verd i viu, amb vegetació i jocs infantils». Ordeig també ha anunciat que vol impulsar “un gran centre de formació i un parc tecnològic per a empreses” a la Ciutadella de Castellciutat.
 
ERC vol organitzar l’ajuntament en tres grans àrees de treball per coordinar els serveis de forma més eficient. A la proposta d’ampliació del Consorci d’Atenció a les Persones, s’hi afegeix una àrea que seria «un gran paraigua de promoció i dinamització econòmica» per «gestionar millor els recursos disponibles», segons ha explicat la número 3 de la llista republicana, Berta Vidal. ERC també considera urgent donar un ús a l’Horta del Valira i evitar-ne la degradació.
La coalició d’esquerres Entesa x La Seu ha presentat la seva proposta de Pla de Rescat Social. El cap de llista, Antoni Viñals, planteja crear un fons municipal que garanteixi l’alimentació i els subministraments bàsics d’energia i aigua a tota la població del municipi. Entesa també vol dissenyar programes municipals per donar «resposta urgent a totes les situacions de pobresa infantil».
 
La CUP vol impulsar l’Oficina de Vida Digna, que «assessorarà els afectats, lluitarà contra la criminalització i el racisme i fomentarà l’autoorgantizació per superar l’assistencialisme». La candidatura també vol avançar en la igualtat i el feminisme i proposa crear una regidoria específica de polítiques de gènere.
I el PP proposa que les parcel·les de l’Horta del Valira que són urbanes «passin a ser urbanitzables, fins que es desenvolupi el sector». El PP també es compromet a seguir el projecte de construcció de les rotondes de Castellciutat i Lleteries. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT