La derrota no evita la festa de comiat

El MoraBanc cau davant l’Obradoiro en un partit amb poca intensitat i no pot acomiadar-se de l’afició andorrana amb una victòria

Per ALBERT CANES

Els jugadors treuen una pancarta d'agraïment a l'afició.
Els jugadors treuen una pancarta d'agraïment a l'afició. | ALBERT MARTÍN / BCA
La festa de comiat de la temporada a casa del MoraBanc Andorra no es va poder completar després que els de Joan Peñarroya no poguessin superar un Obradoiro que va mostrar molta més intensitat durant tot el partit. Malgrat tot, la desfeta no va suposar cap conseqüència a part de ser la primera derrota en dos mesos al Poliesportiu.

No va iniciar el partit malament el MoraBanc. Un triple de Bogdanovic en la primera possessió obria la llauna i en només un moment els tricolors es van posar 7-2 amb una cistella més del serbi i una altra de Stojanovski. Però la intensitat en els jugadors del conjunt tricolor va baixar després de les tres primeres cistelles. L’Obradoiro va intensificar la seva defensa sobre Nathan Jawai i el MoraBanc va perdia pilotes fàcilment. Això va portar a un parcial d‘1-10 i els visitants es van posar per sobre a l’acabar el primer quart (15-22), que va ser descafeïnat en quant a espectacle i emoció.

Pitjor va començar el segon temps en quant a intensitat. La prova d’això va ser que en els primers cinc minuts del quart el MoraBanc només va fer sis punts i l’Obradoiro dos. La segona meitat d’aquest temps va millorar considerablement en quant a anotació, tot i que les cistelles fossin poc espectaculars visualment. L’home més potent dels gallecs era Alberto Corbacho, que va anotar set punts seguits per al seu equip. A ell s’hi va sumar Waczynski que anotava tot el que llançava. El conjunt de Peñarroya va trobar en el tir lliure l’arma per sumar punts, tot i que no hi van estar encertats durant tot el partit (20 de 30 intents). Els darrers vuit punts del conjunt tricolor en la primera part van ser des de la línia de tir lliure. El MoraBanc va millorar en aquest quart, però va ser l’Obradoiro qui va anar al descans per damunt en el marcador (36-41) gràcies a un Corbacho que va acabar el quart amb 11 punts. Jawai era el màxim anotador dels locals en aquest punt del partit amb vuit punts.

Cinc minuts sense anotar

El MoraBanc va començar bé el tercer quart en defensa, recuperant tres pilotes seguides, però no ho van materialitzar en atac i això els va perjudicar molt. Cap punt en més de cinc minuts va fer que l’Obradoiro agafés un avantatge de 14 punts amb un parcial de 0-9. Beto va fer els dos primers punts de la segona meitat quan havien transcorregut cinc minuts i 45 segons del quart. Els de Moncho Fernández van trencar el partit gràcies a un bon encert per part de tots els seus jugadors. Bogdanovic i Navarro van donar una mica més de vida als tricolors en el quart, però no van evitar que acabés sent un parcial fluix (11-17) i deixés difícil la remuntada per al darrer quart amb un resultat de 47-58.

El partit estava trencat en l’inici del darrer parcial, però hi havia possibilitats de remuntar. Semblava que el duel estava mort quan Giannopoulos va fer un 2+1 en els primers instants del quart per posar l’Obradoiro 15 punts per sobre (51-66). Tot i això, el MoraBanc va reviure el partit amb un parcial de 10-0 i, fins i tot, es va arribar a tres punts dels gallecs gràcies a un triple de Stoajanovski (64-67). Però a partir de la cistella del serbi, l’Andorra va fer una davallada i l’Obradoiro va rematar el partit en la línia de tir lliure, amb Waczynski com a principal executor. Finalment derrota per falta d’intensitat amb un resultat de 65-74. Maxi Kleber, MVP del partit amb 14 punts i 20 de valoració. Per part dels tricolors, només Shaun Green va arribar als 10 punts, i sis d’ells en la línia de tir lliure. Això sí, absolutament tots els convocats van sumar com a mínim un punt. Sada i Trias van compartir la millor valoració del MoraBanc amb 11.

La sorpresa final

La derrota no va ser la millora manera d’acomiadar-se d’aquesta temporada a casa, però afició i equip van ovacionar-se mútuament al final d’un curs a casa en què es va complir l’objectiu principal de quedar-se a l’ACB, tot i els moments complicats. Per aquest motiu, el club va preparar una sorpresa a la sortida dels aficionats al Poliesportiu. Després de mostrar un vídeo d’agraïment a les pantalles, a les portes de sortida del Poliesportiu hi eren tots els jugadors del MoraBanc esperant a l’afició. Tots aquells que ho van voler es van fer fotos amb els jugadors, que es van quedar a les portes rebent els aficionats fins que no va quedar ningú. Va ser un detall que va agradar per finalitzar la festa esportiva que es va muntar al pavelló i que va servir per acomiadar a casa la primera temporada del BC Andorra en el retorn a l’ACB.