PUBLICITAT

Aprovada la cessió d’una parcel·la a la Plana per a un nou dipòsit d’aigua

El nou equipament tindrà una capacitat de més de 1.000 litres cúbics

Comú d'Escaldes-Engordany
Comú d'Escaldes-Engordany | El Periòdic
El comú escaldenc va donar ahir llum verda a la cessió d’una parcel·la a la zona de la Plana a favor de la Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (Capesa). La finalitat de la cessió és destinar aquesta parcel·la per a la construcció d’un nou dipòsit d’aigua per al subministrament a la població de la parròquia. El nou equipament, que passarà a ser el dipòsit principal, tindria una capacitat d’uns 1.000 litres cúbics, com va apuntar Marc Calvet. El cònsol menor va a afirmar que amb aquest nou dipòsit «els filtres d’aigua funcionaran millor i la distribució sigui millor per tota la parròquia». Calvet va afegir que és un «treball feixuc» i que l’estabilització dels terrenys determinarà «com de ràpid poden anar i quins seran els treballs específics que es necessiten i avançar el màxim possible». En qualsevol cas, Calvet va acotar la previsió de pressupost del projecte en «uns 2 milions d’euros, tot i que pot ser menys o més. Es necessita entrar la a la parcel·la i poder començar amb els estudis». 
 
«Urgència» no compartida/ Tot i que l’oposició fa costat a la necessitat de tirar endavant aquesta obra, el sector va criticar el caràcter d’urgència de la sessió  ja que és un projecte del que se’n parla des del 2008. La consellera de l’oposició, Cèlia Vendrell, va mostrar la seva disconformitat assegurant que «ja no ve de 15 dies el tractar aquest punt. Tenim reunió del consell d’aquí dues setmanes i la validació d’aquest tema es podia fer d’aquí 15 díes». Calvet va replicar, en aquest sentit, que a partir de la cessió aprovada ahir ja es poden fer els sondejos per a l’estabilització del terreny i l’impacte mediambiental que han d’acompanyar el projecte de construcció: «S’ha convocat la reunió de caràcter urgent perquè hem de guanyar temps de cara a fer els treballs i els sondejos per fer el moviment de terres i, per tant, per poder comptar amb un millor capdal d’aigua potable». 
D’altra banda, el projecte inicial –a l’any 2011– contemplava un dipòsit que ocupava dues parcel·les i, finalment, només es farà servir una. La resta de l’espai s’enjardinarà i s’adequarà per a l’ús públic, amb una possible zona d’aparcament. La idea és que la nova instal·lació pugui donar servei durant uns 20 anys, va cloure Marc Calvet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT