PUBLICITAT

Miquel Nicolau, nou rector de la Universitat d’Andorra

L’urgellenc, de 53 anys, agafa el testimoni de Daniel Bastida

Miquel Nicolau, en segon terme, parla amb Daniel Bastida
Miquel Nicolau, en segon terme, parla amb Daniel Bastida | Tony Lara
El Consell Universitari va decidir ahir, per unanimitat, el nomenament de Miquel Nicolau com a nou rector de la Universitat d’Andorra (UdA) per un període de quatre anys. El nou rector exercirà les seves funcions de ple dret a partir de l’endemà de la publicació d’aquest nomenament al BOPA. D’aquesta forma, Miquel Nicolau, nascut a la Seu d’Urgell fa 53 anys, pren el relleu de Daniel Bastida. Nicolau és llicenciat en Filosofia i doctor  en Enginyeria Electrònica. Des del 2003 forma part del personal docent de l’UdA. Actualment realitzava les tasques de coordinador del rectorat de la Universitat d’Andorra, responsable del programa de doctorat de l’UdA, i responsable de recerca de la Universitat. El nou rector també va ser membre de la Junta Acadèmica de la Universitat Ramon Llull del 1998 al 2002.
La Llei 12/2008 d’ordenació de l’ensenyament superior preveu que el rector sigui elegit pel Consell Universitari, «per majoria absoluta dels seus membres». Els candidats han de tenir la condició de doctor, amb una experiència acadèmica mínima de sis anys i la seva candidatura ha de ser avalada per cinc professors ordinaris, un ajudant i un col·laborador.
 
Bastida, renuncia/ Després de molts anys al capdavant de la Universitat andorrana, el passat mes de marçDaniel Bastida va decidir avançar el procés de selecció d’un nou rector per a la Universitat, previst en un principi pel setembre del 2016, data en la qual es complien els quatre anys després de la seva reelecció, l’11 de setembre del 2012. Aquesta decissió va sorprendre a molts i, segons el mateix Bastida, va obeir a raons «personals» que no ha arribat a detallar mai. 
I ara fa aproximadament un mes –el 15 d’abril– que la a Universitat d’Andorra va iniciar el procés per escollir el substitut de Daniel Bastida. Tal i com va publicar el BOPA, el calendari establia que les candidatures a rector es podrien presentar a la mateixa universitat abans de les 18 hores del dimarts 12 de maig. També es va informar en el seu dia que l’elecció del nou rector es realitzaria en sessió del Consell Universitari, tal i com vatenir lloc ahir i que va decidir el nomenament de Miquel Nicolau com a nou rector. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT