PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prohibida l’entrada amb nens

Joan Saludes i Pere Marquina són desqualificats de l’Ironman de Calella 70.3 per creuar la línia de meta acompanyats dels seus fills

Per ALBERT CANES

Moment en què Pere Marquina creua la meta amb el seu fill.
Moment en què Pere Marquina creua la meta amb el seu fill. | EL PERIÒDIC
Un regust molt amarg els va quedar a Joan Saludes i Pere Marquina quan van creuar la línia d’arribada de l’Ironman de Calella que van disputar diumenge a la localitat catalana. Com és habitual en molts corredors en una prova d’aquest tipus, els dos triatletes van creuar la meta acompanyats de familiars, en aquest cas dels seus fills. Tot just després de passar per l’arc d’arribada, els dos corredors van rebre una targeta vermella per part de l’organització per anar acompanyats i van quedar desqualificats de la classificació general. 
 
La indignació per part dels dos triatletes no va tardar en arribar després de rebre constants complicacions durant tot el cap de setmana per part d’aquesta organització. «No hi ha cap norma escrita que prohibeixi arribar acompanyats dels teus familiars a la meta» explica Marquina, que raona que van explicar en un briefing previ a la cursa, en el qual no era obligatori assistir-hi, que no es podia arribar acompanyat de la família. «El que està clar és que fem aquestes competicions per gaudir amb la nostra família. Ells pateixen com tu les cinc hores de la cursa i esperen a l’arribada per compartir un moment especial. Això no t’ho poden treure» afirma Marquina, que afegeix: «M’és igual els diners que paguem o la medalla. Jo vaig a buscar el moment aquest de l’arribada amb la família».
 
Per tal d’expressar el seu malestar davant l’organització, els atletes van enviar una correu indicant les irregularitats de l’organització que s’havien trobat durant tot el cap de setmana. El que més destaca és el que va passar a l’arribada de Saludes amb els seus dos fills. Immediatament després de creuar la línia de meta, i de veure la targeta vermella, un àrbitre es va apropar al corredor per retirar-li el dorsal «de mala manera» en comptes de demanar-ho amb un mínim d’amabilitat. Aquest fet va provocar que els seus fills esclatessin a plorar a causa també del sentiment de culpabilitat per veure el seu pare desqualificat de la prova per haver-lo acompanyat en aquell moment. 
 
L’objectiu de tot plegat no és que els retornin a la classificació sinó proposar una reflexió sobre les maneres en què es van succeir els fets i qüestionar si la norma, que no es va comunicar a tothom, és viable. Altres fets que van exposar són, per exemple, que cap persona de l’organització va avisar els seus familiars abans de la línia d’arribada que no podien acompanyar els corredors. També van denunciar problemes en les recollides de dorsals o alguns revolts perillosos mal senyalitzats. Tot plegat va sumar més malestar respecte l’organització.
 
«Esperem com a mínim una resposta per part seva» exposa Marquina, menys afectat que Saludes, que pretén no participar en l’Ironman de Zurich arran dels incidents d’aquest cap de setmana. L’organització ja els va avançar que el motiu de la normativa interna va ser que en l’edició de l’any passat un nen va caure dels braços del seu pare a l’arribada. De totes maneres, l’únic que volien Saludes i Marquina era compartir un moment especial amb els seus, del qual van ser privats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT