PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La 46aTemporada presenta ‘Flor de nit’ en versió cabaret

L’obra serveix d’homenatge als mítics Dagoll Dagom

Per EL PERIÒDIC

Una escena d’una representació de ‘Flor de nit, el cabaret’.
Una escena d’una representació de ‘Flor de nit, el cabaret’. | EL PERIÒDIC
La 46a Temporada de teatre conjunta de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella continua, i el proper dijous presenta un nous espectacle. Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l’Exposició Universal del 29 i l’esclat de la Guerra Civil.
Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d’un triangle amorós a quatre bandes: la Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre el Quimet, un anarquista idealista sense sort, i el Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I la Coloma, promesa del Sebastià, juga l’ingrat paper d’haver d’acceptar el seu rol fora d’aquest joc, en una època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi als ulls de certa classe social.
El cabaret Flor de nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d’entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d’aquesta comèdia musical.
 
L’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià serà l’espai on, a partir de les 21.30 hores, el públic podrà gaudir de l’espectacle  que va estrenar Dagoll Dagom l’any 1992 i que han volgut homenatjar a través d’aquesta versió de cabaret. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT