PUBLICITAT

Andorra la Vella

La cursa de la dona espera superar les 800 participants

Assandca s’hi afegeix a la iniciativa de l’Associació de Dones

Per RAFA MORA

Dues participants, en una de les edicions anteriors de la cita de la cursa de la dona.
Dues participants, en una de les edicions anteriors de la cita de la cursa de la dona. | TONY LARA
un any més, i ja en són cinc, l’Associació de Dones d’Andorra manté una iniciativa que amb el pas de les edicions es consolida cada vegada més. Es tracta de la Cursa de la Dona, una proposta esportiva però també solidària que intenta engrescar a les dones a formar part d’una cita amb l’esport però conscienciant-les alhora dels problemes que se’n poden derivar del càncer de mama. Així, per a l’edició d’aquest any inclouen entre els amics solidaris Assandca, que juntament amb el Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) formen part de l’organització. S’espera superar la xifra de les 800 participants del 2014. La cursa serà el 7 de juny, diumenge, a les 10.00h amb sortida i arribada a l’avinguda Carlemany, al cotat de l’Illa Carlemany.

En la primera edició de la Cursa de la Dona, ara farà cinc anys, s’hi van inscriure 452 corredores, i amb cada edició s’ha anat augmentant la xifra fins les 800 de l’any passat, tot pensant que es poden superar ara en el 2015 amb una proposta que resulta atractiva. L’any passat es van recaptar més de 5.000 euros, i enguany es preveu superar-ho.

Des de l’Associació de Dones, com des del CAVA i Assandca es va convidar a participar en una cita que té com a objectiu principal conscienciar les dones, tan grans com més joves, dels riscos del càncer de mama i de la idoneïtat de la prevenció a temps del problema.

Dos recorreguts / La cita esportiva comptarà amb dos recorreguts, un de 2,5km, i un altre de 5km. Hi haurà premis per a les primeres classificades, com cada any, amb 350 euros en vals regal d’Illa Carlemany, i 100 per a la primera en la categoria de les nascudes al 2000 o posterior. Així mateix, els premis inclouen la participant més gran, la més petita (sense cotxet), el grup familiar més nombrós i la millor marca de mare i filla, aquest últim només per a les que participen en la cursa de major distància.

Així mateix, hi haurà premis Dermandtek d’un centre dermatològic que oferirà cinc diagnòstics facials digitals valorats en 100 euros a les primeres classificades per grups d’edat. Al final de la cursa  també hi haurà diferents sortejos.

Abans de la cursa, els dies 15 i 29 de maig a les 18.00 s’oferirà un meet-up Lolë running a càrrec de la corredora Sara Garcia, i el 22 de maig un altre meet-up de pilates, per la mestra d’aquesta disciplina, Conxi Martí.

Les inscripcions / Per poder participar, les inscripcions d’han de realitzar a través del web www.runedia.com/cursa/201518228 amb data límit per aquesta via fins el 4 de juny a la mitjanit, o bé presencialment a Illa Carlemany. Així mateix, el preu de la inscripció serà de 10 euros, que inclou una samarreta, i si no es vol participar però sí col·laborar amb la compra de la samarreta, aquesta tindrà un cost de 8 euros.

Es demanen voluntaris masculins / Una de les propostes paral·leles de l’organització de cara a la cursa és complementar la xifra de voluntaris que aporta el Govern (una trentena) amb «nois, pares, avis, solters, casats» que vulguin formar part d’aquesta jornada festiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT