PUBLICITAT

El col·lectiu d’aturats porta a Madrid les seves inquietuds

L’associació demana a la OIT que intercedeixi davant el Govern

Seu de l’Organització Internacional del Treball (OIT) a Madrid.
Seu de l’Organització Internacional del Treball (OIT) a Madrid. | El Periòdic
L’Associació d’Aturats del Pirineu va presentar una demanda d’intervenció davant la OIT d’Espanya (Organizació Internacional del Treball) per tal d’exposar la seva «preocupació per la situació en la que es troben». En aquest comunicat, el col·lectiu d’aturats explica que són uns 2.000 afectats i que la gran solució podria ser trobar una sortida laboral a Andorra.per mitjà del permís de treball fronterer.
A partir d’aquí, la demanda reflecteix que l’Associació d’Aturats vol que l’OIT pugui intercedir davant del Govern per «intentar trobar una solució a aquesta problemàtica» perquè no els va satisfer la resposta que van obtenir de l’Executiu. En aquest sentit, expliquen que es troben en un carreró sense sortida perquè des del Govern  els demanen «un contracte de feina amb alguna empresa andorrana per poder aspirar al permís i quan anem a demanar feina a alguna empresa ens diuen que el primer que hem de tenir és el permís fronterer. D’aquesta forma es produeix la coneguda situació del peix que es mossega la cua». Fa uns dies, el Raonador del Ciutadà va traslladar a l’Associació d’Aturats del Pirineu la resposta del Ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, al voltant de la petició del col·lectiu. 
En la comunicació del Ministeri es deixa clar que «el 22 d’abril el Govern va aprovar un reglament de quota general i, dins del nombre global del contingent de quota, es va aprovar un nombre específic d’autoritzacions de treball fronterer. En conseqüència, la concessió de permisos de treball per als fronterers no està actualment tancada». En la petició a Govern, l’Associació instava a «efectuar canvis en el conveni tripartit –amb França i Espanya– i millorar les condicions per als residents al Principat». El Ministeri parla de la materialització «en els propers mesos de les negociacions de l’acord d’associació entre Andorra i la UE en el marc del qual es debatrà la lliure circulació de les persones i les particularitats relatives als fronterers». Un cop rebuda la contestació, ha estat quan l’Associació d’Aturats del Pirineus s’ha dirigit a la OIT per desbloquejar la situació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT