PUBLICITAT

L’ambaixador de Portugal opta a signar el CDI abans d’octubre

La segona ronda de negociacions està prevista pel 2 i 3 de juny

Francisco Pimentel de Melo signa el llibre d’or d’Andorra la Vella.
Francisco Pimentel de Melo signa el llibre d’or d’Andorra la Vella. | ANA / G.LL.T.
El nou ambaixador de Portugal a Espanya i Andorra, Francisco Pimentel de Melo, va confirmar ahir que la segona ronda de negociacions entre Andorra i Portugal per mirar de tancar el Conveni de Doble Imposició (CDI) es produirà els dies 2 i 3 de juny. Tot i que no va aclarir si després d’aquesta trobada encara es produirà una tercera per acabar de polir els detalls de l’acord, sí va remarcar que els punts encara no acabats de negociar «són de caràcter tècnic i no pas de caire polític». A més, encara que no es va voler concretar la data, Pimentel va mostrar la voluntat de Portugal vers signar el conveni abans de que acabi aquest octubre, doncs «treballem amb un calendari molt ajustat ja que precisament a l’octubre, Portugal celebra les seves eleccions legislatives». 
Pimentel va fer aquestes declaracions al finalitzar una visita de presentació al Comú d’Andorra la Vella, abans d’entregar la credencial com a nou ambaixador al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ahir mateix. 
 
D’altra banda, en relació a la comunitat portuguesa, l’ambaixador va assegurar que darrerament «s’han estabilitzat el nombre de residents que abandonen el Principat», doncs el cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, va destacar la intensa relació que té el Comú amb la comunitat portuguesa, i va assegurar que la comunitat portuguesa representa un 15% de la població de la parròquia i el país. 
 
Pel que fa al tancament de l’ambaixada del seu país al Principat, Pimentel va lamentar que la «greu crisi» obligués a fer aquestes retallades a la xarxa diplomàtica. Però va destacar que la comunitat portuguesa «està satisfeta amb aquesta solució».
 
Conferència sobre el CDI / Pel seu parer, l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals i Morabanc han organitzat pel proper 27 de maig, a les 18:00 hores, una conferència per presentar el conveni de doble imposició signat per Andorra i França. La conferència tindrà lloc a la sala d’actes de Morabanc i estarà oberta a tothom qui estigui interessat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT