PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un calendari complet per a les seleccions nacionals

Els Jocs Europeus de Baku seran el plat fort de l’estiu amb competidors de màxim nivell

Per ALBERT CANES

Presentació de les noves samarretes, amb Cooperand incorporat.
Presentació de les noves samarretes, amb Cooperand incorporat. | FAB
La Federació Andorrana de Bàsquet va presentar ahir el calendari atapeït que tindrà aquest estius les seleccions nacionals. Un any més, la FAB ha fet una aposta clara per els 3x3, amb els Jocs Europeus de Bakú com a plat fort de l’estiu, on es trobaran jugadors de primer nivell, com ara el jugador del MoraBanc Andorra, Geogios Bogris, que se sumaran a molts altres que són a l’ACB. «Participar-hi ha estat un èxit sense precedents. Hi haurà una exigència màxima i no hi haurà cap Ventafox exepte nosaltres» va comentar Jaume Tomàs, director tècnic de la FAB. 
 
Abans de Baku, es disputaran els Campionats del Món sub-18 masculí i femení a Hongria. Andorra és cap de sèrie en les dues categories. Els nois estan enquadrats en el grup d’Egipte, Alemanya, Guatemala, Lithuània i Romania, mentre que les noies competiran davant Estats Units, Suïssa, Itàlia, Romania i Egipte. En aquestes proves Andorra és de les més fortes. Actualment, el Principat està situat en el número dos del rànquing mundial FIBA en 3x3 sub-18 masculí i en el sisè lloc del femení. En el rànquing general, Andorra es troba en les posicions 10 i 3 masculí i femení respectivament, les quals confirmen a la selecció nacional com una potència en aquesta disciplina. 
 
Ple de Campionats d’Europa en 5x5

Pel que fa al bàsquet 5x5, quatre seleccions nacional disputaran Campionats d’Europa. La sub-16 femenina tindrà l’honor de jugar com a amfitriona ja que Andorra acollirà el torneig del 20 al 25 de juliol. L’organització d’aquest campionat se sumarà a uns altres 22 esdeveniments de bàsquet que s’han disputat al país. 
 
La sub-16 masculina haurà de disputar el seu Europeu a San Marino del 6 al 11 de juliol. Aquells dies, però a Gibraltar, estarà competint la selecció femenina sub-18 el Campionat d’Europa. En el mateix indret ho farà la sub-18, però serà del 14 al 19 del mateix mes. Finalment, la primera setmana de juny hi haurà el focus d’atenció concentrat en el Jocs dels Petits Estats d’Islàndia. 
 
Cooperand a la samarreta

La FAB ha tingut una iniciativa solidària després d’arribar a un acord amb Cooperand, una ONG que cuida dels infants del carrer a Bolívia. Totes les samarretes de les seleccions nacionals portaran el nom de l’organització després d’aquest acord en què la FAB no ha rebut cap compensació econòmica. Per altra banda, PsicoB ha renovat el seu acord amb la Federació per seguir per quart junts i ensenyar els valors de l’esport als jugadors. Les tovalloles de la selecció portaran el lema Be nice! com a mostra de valor d’amabilitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT