PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comiat al Palau

El MoraBanc tanca la temporada contra l’FC Barcelona, que es juga la segona plaça de cara als play-off

Per I.M. / J.J.B.

Huertas defensa Sada en el partit de la primera volta al Poliesportiu d’Andorra.
Huertas defensa Sada en el partit de la primera volta al Poliesportiu d’Andorra. | ACB Photo
Punt i final. El BC MoraBanc Andorra, com la resta que no entren als play-off, finalitza la temporada diumenge. I ho fa en tota una institució basquetbolística com és el Palau Blaugrana, un excel·lent escenari per acomiadar la campanya del retorn a la Lliga Endesa. I amb la comoditat de tenir els deures de fa dies, que no ha de suposar una baixa de tensió davant un dels millors equips d’Europa i que té molt en joc en aquesta darrera jornada de la fase regular.
 
Per a varis jugadors de la plantilla aquesta serà la darrera ocasió que vestiran la samarreta andorrana. Qui jugarà per primer cop amb aquesta elàstica a on va ser casa seva és Víctor Sada, que torna al Palau, aquest cop com a visitant. A Barcelona tenen un gran record d’ell i per aquest motiu abans de començar l’enfrontament rebrà un petit homenatge per part del club. «És un partit especial per a mi, per la meva trajectòria a Can Barça, i perquè és l’últim de l’equip», exposa Sada, «espero que em tractin bé. Ha estat casa meva». La seva etapa com a culer va concloure l’estiu passat i jugar contra els blaugranes «no és reivindicació», però admet que pel que significa «jugar contra el Barça em motiva».
 
El base celebra que el matx «arriba en un moment de tranquil·litat amb l’objectiu mínim assolit·, que és la permanència, i només espera «acabar amb bones sensacions». Per tant, que la imatge sigui la que es va mostrar dues setmanes enrera a la pista del Reial Madrid, i no com la de fa sis dies a casa amb el Rio Natura Monbus Obradoiro, on l’equip no va estar a l’alçada. «Intentarem estar al nivell de joc i intensitat» que van mostrar contra els blancs, per treure un resultat positiu de la capital catalana.
 
Aquesta darrera jornada no serà una més per a l’FC Barcelona, perquè necessita la victòria per assegurar-se la segona plaça, a tenir en compte de cara els play-off. «Aniran amb tot», preveu Sada, destacant que el seu antic equip «en un moment et pot trencar el partit». No poden baixar la guàrdia davant l’aparador qualitatiu que tindran al davant. Per vèncer, no hi ha marge per donar-li al rival. S’ha de tenir «encert en la línia exterior, defensant al límit i creient en la victòria des de l’inici i no cometre errors, que contra equips grans et penalitza molt».
Un dels secrets per haver assegurat la permanència està en «la regularitat que hem aconseguit els últims tres mesos», que coincideix amb l’arribada dels reforços en el mercat d’hivern i en la recuperació després de la lesió del mateix Sada. Tot el viscut aquesta temporada servirà per la pròxima, per no haver de patir tant: «Tindrem l’experiència tot el club d’haver estat un any a l’ACB».
 
Professionalitat

Com a remei a aquesta fase de tranquil·litat, Joan Peñarroya, encoratja demanant professionalitat als seus jugadors. «La temporada no ha acabat i hem de jugar per donar espectacle i perquè la nostra gent estigui satisfeta del treball que fem». En aquest sentit, deixa clar que «no anem atapeïts, però estem treballant bé», tot i que fins demà, que serà l’últim entrenament  de la temporada, s’està realitzant una sessió diària enlloc de dues.
 
Un gran incentiu per treure el vessant competitiu als seus jugadors és l’escenari del comiat en el primer any del retorn a l’ACB. «És maco arribar a aquest final sense urgències però volem competir i donar bona imatge, com contra el Madrid. L’afició i els jugadors s’ho mereixen». El tècnic confia en «donar una bona imatge i competir, com hem fet en el 90-95% dels partits», perquè davant tenen a els actual campions de la Lliga Endesa, que «sempre competeix per tots els títols i quan sembla que se’n van avall, resorgeixen». És un conjunt que té el segell de Xavi Pascual: «El gen competitiu del Barça no seli pot negar».
PUBLICITAT
PUBLICITAT