PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer ‘match-ball’

Si l’Alpicat no venç demà, l’FC Andorra té l’opció de ser campió diumenge a Organyà

Per JOAN JOSEP BLASCO

Victor Hugo i Ferré defensen un jugador de l’Organyà en el partit de la primera volta, disputat a Aixovall.
Victor Hugo i Ferré defensen un jugador de l’Organyà en el partit de la primera volta, disputat a Aixovall. | J.J.B.
E n 180 minuts la temporada estarà decidida. Només queden dos partits i l’FC Andorra necessita guanyar-los, si no falla en aquest període l’Atlètic Alpicat, per ser equip de Primera Catalana. Té l’avantatge de dependre de si mateix, amb la confiança que comporta no haver d’estar pendents ni de segons ni tercers. Però si l’Alpicat no venç demà, els tricolors tindran la primera oportunitat de ser campions i d’assegurar-se l’ascens directe si guanyen diumenge al camp del CF Organyà, que lluita per no entrar en les places de descens.
 
El frec a frec continua una jornada més, el que està desgastant a uns i altres. «Hi ha ansietat perquè cada vegada queda menys i fa augmentar la tensió», admet el tècnic tricolor, Justo Ruiz, que remarca que la plantilla ho porta bé, tot i que ho està notant: «Dins el vestidor hi ha una sensació que la temporada s’està fent llarga, no pel físic, sinó pel psicològic». Però ja des de l’inici de curs la previsió que seria una campanya exigent la tenien en ment i com ha anat al llarg dels mesos, «estem on haguéssim signat a principi de temporada, pel que hem lluitat, per ser campions i assolir l’ascens». Demà el màxim rival rep la UE Guissona. «No crec que l’Alpicat ens doni una altra alegria» com va succeir fa dues setmanes, quan va empatar amb la UE Balàfia, marcant-li dos gols en el temps de descompte. Ara bé, si es torna a produir una sorpresa d’aquest tipus no la volen deixar escapar per assegurar-se l’ascens: «Si torna a tenir un dia dolent volem aprofitar-ho».
 
Organyà, dèbil com a local

Els números de l’Organyà com a local són pobres i ha sumat molts més punts com a visitant que a Les Lloredes, on només ha guanyat tres partits. En canvi, a domicili vuit. Mentre que a casa suma només dotze punts, a fora n’ha acumulat 26. No guanya un partit al seu camp des del 26 d’octubre, quan es va imposar al CE Artesa de Segre. Ruiz deixa de banda qualsevol estadística i preveu que serà «un partit amb molts al·licients. Ells estan lluitant per salvar la categoria i nosaltres per pujar», en el que hi haurà «molt nerviosisme en els primers minuts». Per aquest motiu vol fer prevaldre la seva condició de líder, demostrant que la intenció és marxar amb els tres punts a la butxaca, pel que «hem d’agafar des del principi les regnes del partit». Mantenir la porteria a zero és una altra de les exigències que demana, com ve aconseguint en les darreres jornades, conservant una seriositat defensiva que fins i tot evita les ocasions del contrincant. «És molt important no encaixar gols en partits com aquest», per no donar esperances a l’Organyà.
 
Confiança a la plantilla

Al vestidor el convenciment de poder acabar la Lliga com a campions és un fet. En cap moment han defallit en la idea i tenen clar que depenen únicament del que facin al camp. «Arribem al final com volíem, líders i en bones condicions físiques i mentals», assegura Sebas Gómez. Per l’internacional, l’exigència des d’inici de curs de guanyar en cada jornada no suposa cap pressió negativa. És quelcom amb el que hi conviuen i ho saben portar: «Aquesta tensió és maca. Ens estem jugant un títol i pujar de categoria».
 
En la primera volta l’Organyà va treure un empat d’Aixovall, després d’un gran començament de partit dels tricolors. Un fet així, on s’havien avançat amb dos gols, esperen que «no torni a passar perquè ens estem jugant molt». No tenen en compte les diferències que existeixen en la classificació. «No hi ha rival fàcil i menys quan està lluitant per baixar de categoria», i per guanyar «hem de tenir el cap fred per controlar el partit, aprofitar les oportunitats i sobretot l’estratègia per les dimensions del camp».
 
Ruiz recupera efectius. Després de superar les seves respectives lesions Oriol i Juli van tornar als entrenaments dimarts i podran entrar en la convocatòria, pel que després de moltes setmanes el tècnic haurà de descartar jugadors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT