PUBLICITAT

Andorra la Vella

Unió dels grups per dir que no se’ls va informar del que faria el FinCEN

L’oposició en bloc critica que les afirmacions de Cinca «no es corresponen a la realitat»

Per R. MORA

Martí, envoltat de periodistes durant la compareixença de premsa que va oferir a l’edifici del Govern, ahir a la tarda.
Martí, envoltat de periodistes durant la compareixença de premsa que va oferir a l’edifici del Govern, ahir a la tarda. | TONY LARA
Jordi Cinca, ministre de Finances i portaveu del Govern, va dir el passat dimecres en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que s’havia informat els caps de llista dels partits polítics que més tard es formarien en grups parlamentaris (Grup Liberal i Grup Mixt) de les intencions del FinCEN i que això va ser abans del dia 10, quan es va fer públic, i després que Toni Martí, cap de Govern, fos informat en confidencialitat. Ahir, però, els grups parlamentaris, en bloc, van enviar un comunicat desmentint-ho: «El ministre portaveu va voler confondre l’opinió pública de manera intencionada afirmant que tots els consellers generals estaven assabentats de les intencions del FinCEN des del dia 4 de març, la qual cosa no es correspon amb la realitat».
El document, signat per Liberals d’Andorra així com pels consellers del Partit Socialdemòcrata i de Socialdemocràcia i Progrés, assegura que els consellers «no poden compartir que es mantingui un discurs que no reflexa la realitat del cas i voler fer entendre que estaven informats d’uns fets dels quals realment  eren desconeixedors». 
 
Martí parla sobre el cas BPA / Durant la tarda d’ahir, en un acte amb els periodistes, Toni Martí va defensar la gestió del Govern envers BPA: «Si l’INAF no hagués fet la seva feina, hi hauria més aturats ara», i també va parlar de l’empara que Víctor Naudi, conseller de SDP, va presentar davant del Síndic General, Vicenç Mateu, per la suposada falta de respecte de Martí en la sessió del Consell General de la setmana anterior. «Em van dir immoral, i això, per la meva honorabilitat, no ho deixo passar, i menyspreo qui diu això per insinuar mentides», es va refermar.
 
Cobertura sanitària més de quatre mesos / Martí va aprofitar la trobada amb els periodistes per fer el seu full de ruta de la legislatura, i entre els temes destacats va parlar d’ampliar els horaris d’atenció al públic en l’edifici del Govern, millorar els tràmits amb una administració electrònica, un pla energètic en comunió amb els comuns, l’heliport a Andorra i l’aeroport a la Seu, el dret de vaga i anar concretant, en any d’eleccions, les transferències i competències comunals (es reunirà amb els comuns el 16 de juny), però el pla estrella va ser la declaració d’ampliar a més de quatre mesos la cobertura sanitària per aquells que es quedin sense feina, desvinculant això, segons va dir, als treballadors de BPA, sinó que cobreixi a tothom. En tot cas, no va concretar quants mesos.
Així mateix, respecte a BPA va respectar les accions legals de Jaume Bartumeu com a advocat de la propietat del banc, així com va negar les filtracions de les informacions del FinCEN que podrien haver provocat, suposadament, que alguns clients traguessin diners abans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT