Barcelona

Comiat sense brillantor

El MoraBanc cau dígnament, però sense donar la millor imatge, a la pista de l’FC Barcelona després d’una segona part demolidora dels blaugrana, que passen a ocupar la segona plaça en la classificació final de l’ACB

Per Albert Canes

Oleson penetra a cistella en una acció de contraatac del Barça, davant la mirada de Green i Blanch, que no van arribar a temps per aturar-lo, ahir. | ACB PHOTO / V. SALGADO
No va poder acomiadar la temporada amb un triomf el conjunt de Joan  Peñarroya, ni tampoc donar la millor imatge, malgrat que sí que va tenir petits moments de lucidesa. Abans d’iniciar el partit, el Barça va retre homenatge a Víctor Sada mostrant un vídeo amb les millors jugades de l’ex blaugrana i li van donar un marc amb la samarreta que portava, a mans de Joan Carles Navarro, que no va vestir-se de curt ahir.

Un cop entrats en el duel, el Barça va mostrar més fluïdesa de joc en l’inici de l partit, la qual li va servir per prendre el primer avantatge del pratit, de 8-2, tot i que els blaugrana no estaven gaire encertats. Va haver de demanar temps mort Joan Peñarroya perquè el MoraBanc no estigués fora del duel només començar. Les males situacions de llançament era el que havia d’arreglar el tècnic tricolor en aquest inici, i així ho va fer. A la represa, un 2+1 de Nathan Jawai donava el tret de sortida a la reacció del MoraBanc. David Navarro posava el 8-7, però de nou el Barcelona es va allunyar lleugerament gràcies a un triple d’Abrines i les cistelles de Thomas i Satoransky. El MoraBanc se les va arreglar per mantenir-se en la lluita i un triple de Bogdanovic l’apropava a dos dels locals de nou. Però va aparèixer Ante Tomic, a qui no va saber aturar, i va fer cinc punts seguits. Tot i això, els tricolors van treure la força per mantenir-se en el partit a la fi del primer quart (20-16).

25-27 GRÀCIES A STOJANOVSKI

Es van veure dos MoraBancs en el segon quart. El primer va ser el que ha jugat en els dos darrers mesos, a excepció d’Obradoiro, que fins i tot va posar-se dos punts per damunt després d’endollar un parcial de 5-11 en els primers instants amb un Stojanovski protagonista (25-27). Però a partir d’aquest punt va arribar el MoraBanc de les vuit derrotes seguides, aquell que perdia pilotes no forçades i estava erràtic. Amb aquesta segona versió, el Barça es va créixer i va tornar a manar en el marcador amb Satoransky com a principal protagonista, sobretot després de realitzar una esmaixada espectacular en contraatac que va treure els colors a la defensa andorrana. El MoraBanc no va saber recuperar-se del mal moment abans del descans i li va suposar una diferència de +10 de cara a la segona meitat (45-35). Satoransky ja portava 19 de valoració. Sotjanovski era el millor del MoraBanc amb 8 punts i 10 de valoració.

Semblava que de seguida es tornaria a posar en el partit en el MoraBanc quan va sortir del vestidors. La circulació de la pilota va deixar a Jawai en quatre ocasions sol sota cistella i l’australià no va dubtar en esmaixar. Això va suposar que el pivot fos l’autor de vuit dels primers onze punts del conjunt tricolor en aquest inici de quart (51-46). Però va aparèixer Doellman per allunyar els seus fent 12 punts en només set minuts i es va ergir com a principal protagonista del parcal d’11-0 del Barça que deixava el partit mig sentenciat al tercer quart (61-46).El MoraBanc va millorar el nivell després del parcial, però no va evitar que el partit estigués gairebé trencat abans d’encarar el darrer quart (68-57).

Les poques opcions que tenien els tricolors es van esvair en l’inici del darrer quart després d’un parcial demolidor del Barça de 16-3, amb quatre triples. L’encert dels blaugrana va contrastar amb els del MoraBanc, que van perdre moltes pilotes i no van tenir bones situacions de llançament. A la meitat del quart el partit ja estava decidit (84-60), però el MoraBanc va voler acabar bé la temporada després d’haver donat una mala imatge en els primers instants del temps. Per acomiadar-se de la temporada 2014-15, el MoraBanc va endollar un parcial de 0-14 al Barça, que ja havia desconnectat del partit. La connexió Sada-Trias va brillar amb un alley-oop del pivot al base que va treure un crit d’admiració de la grada barcelonina. Aquesta connexió també es va produir en l’altre part amb una assistència espectacular de Sada sense mirar que va trobar Trias sota cistella tot sol.

Finalment, 84-74 per acabar la temporada, que no afecta per res en la classificació al MoraBanc, però sí al Barça, que assegura la segona posició de cara als play-off. Els de JoanPeñarroya abaixen el teló fins l’octubre.