En la tornada també es va imposar remuntant el gol inicial de l’Atlètic

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors de l’Engordany celebren al camp la permanència a Primera Divisió.
Els jugadors de l’Engordany celebren al camp la permanència a Primera Divisió. | Xavi Miró / FAF
La UE Engordany seguirà un any més a la Primera Divisió. Es va imposar en la promoció a l’Atlètic Club Escaldes, amb un acumulat de 4-2. En la tornada es va tornar a imposar pel mateix resultat que s’havia produït en l’anada, el que li permet seguir sent entre els millors del futbol nacional.

L’Atlètic necessitava la victòria i va ser qui més va insistir de sortida, perquè necessitava capgirar l’eliminatòria. Sobretot mitjançant Céliz, que va gaudir de les millors ocasions. Primer amb una rematada llançant-se al terra que entre el porter i després Ignacio, sota pals, treien el perill. El mateix jugador posteriorment enviava la pilota al pal. El següent en provar-ho era Silva, que agafava l’esfèrica a la frontal de l’àrea, va anar centrant la seva posició, però la rematada li sortia fluixa i el porter atrapava sense problemes. Al minut 34, Céliz no perdonava. Una pilota servida des de la pròpia porteria arribava a l’àrea contrària després de botar al terra, sense que la defensa la sabés rebutjar. El davanter de l’Atlètic es feia amb el control i xutava, però Usubiaga posava una mà, el rebuig li arribava al propi Céliz que amb una rematada per baix creuada marcava i igualava l’eliminatòria.

El gol va fer espavilar a l’Engordany. D’Almeida feia una jugada per banda dreta i centrava al segon pal, però Rivas no va arribar-hi amb la porteria buida. D’Almeida, en una falta llunyana, feia que Rodrigues desviés amb els punys a córner. En la segona part l’Céliz va poder posar un altre cop per davant a l’Atlètic, recollint un rebuig en curt del porter en el llançament d’una falta, però la pilota sortia fora. L’empat arribava al 74. D’Almeida rematava, i el rebuig de Rodrigues l’atrapava  Mamadou, que regatejava un defensa i enviava la pilota lluny de l’abast del porter.
Al 77 l’Engordany es quedava amb un menys per l’expulsió de D’Almeida al 77 al veure la segona groga. Dos minuts després l’Atlètic era qui es quedava amb 10 per l’expulsió de Ribeiro. La sentència arribava al 83. Mamadou agafava l’esfèrica a la zona de tres quarts, afrontava en carrera l’àrea, superava a dos defenses que li sortien al pas i davant el porter realitzava una rematada ajustada al pal per fer el segon. En el temps de descompte Mengual era expulsat, deixant l’Engordany amb nou jugadors.