PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

ERC creix en nombre de vots i regidors i la CUP s’estrena a l'Alt Urgell

El Partit Popular perd gran part del seu suport i només obté dos edils

Per EL PERIÒDIC

Representació dels partits al Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Representació dels partits al Consell Comarcal de l'Alt Urgell | Pako Temprado
Convergència i Unió i Esquerra es reparteixen les victòries a tots els pobles de la comarca. CiU ha aconseguit 71 regidors i esdevé la primera força en dotze municipis i, a més, domina sense problemes el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, on hi col·loca onze representants. Els republicans, que han aconseguit guanyar a set municipis, es col·loquen com a segona força a la comarca en nombre de vots (500 més que els socialistes) i de regidors (35 en total). Al Consell Comarcal ocuparan cinc cadires i a la capital, la Seu, se situen com el partit frontissa que pot decantar l’alcaldia cap a un costat o cap a l’altre (CiU o Compromís).
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) perd vots i la meitat dels seus regidors en els ajuntaments de la comarca, i s’ha quedat amb la meitat de les cadires al Consell Comarcal on ara només tindrà tres representants.
El Partit Popular queda gairebé fora del mapa polític. Només ha sumat un regidor a Organyà i un altre a Bassella, passant de vuit representants municipals el 2011 als dos d’enguany.
La CUP entra a la comarca amb un regidor a La Seu d’Urgell. També han presentat candidatura a Cava i a Pont de Bar, on no han obtingut representació i superen en vots els populars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT