PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bogdanovic, el més valorat

El serbi és qui té millor promig de l’actual plantilla, perquè Ivanov el supera

Per JOAN JOSEP BLASCO

Bogdanovic condueix l'atac contra l'Estudiantes.
Bogdanovic condueix l'atac contra l'Estudiantes. | Tony Lara
Amb la temporada conclosa el BC MoraBanc Andorra ja treballa en confeccionar el pròxim projecte a la Lliga Endesa. Del que ha estat el present curs se’n poden treure moltes conclusions a nivell estadístic, on es pot veure els jugadors que més han aportat i els qui han tingut un paper més rellevant al llarg de les jornades, sent part important de la permanència i poder seguir una temporada més a l’ACB.
 
Pel que fa a la valoració, de l’actual plantilla qui té una mitjana superior és Luka Bogdanovic, que té un promig d’11,1 en els setze partits que ha jugat amb els andorrans des de que va arribar en el mercat d’hivern. Per darrera té a David Navarro amb 10,3, tot i que el català acumula més punts totals -350 per 178 del balcànic- perquè juga des d’inici de temporada sota les ordres de Joan Peñarroya. A continuació es troba un altre dels reforços de mitja temporada, el macedoni Stojan Stojanovski (9,5). Però qui més va valorar el temps que va ser a Andorra va ser el búlgar Kaloyan Ivanov, que en els divuit partits que va jugar va promitjar 13,6.Pel que fa als minuts, Peñarroya en qui va confiar més en pista va ser en Navarro, que va ser-hi un total de 865 minuts. El segueixen Betinho Gomes amb 844 i Thomas Schreiner amb 791. En quant a punts, Navarro és també qui ha vist més cistella al llarg de la campanya. Va anotar un total de 303. El segon més anotador és Betinho amb 293 i tercer Georgios Bogris amb 274. Sota cistella, en l’apartat rebotador, Betinho es va mostrar com el més eficient a l’hora d’atrapar pilotes. Fins a 158 en va agafar. Ivanov, abans de la seva marxa, en portava 122 i Jordi Trias, que ha tingut un paper molt secundari aquesta temporada, és tercer amb 109. En els rànquings generals, els jugadors andorrans no es troben entre els destacats de cap estadística.
 
En el capítol per equips, el MoraBanc és el dotzè millor atac de la fase regular, amb un promig de 74,97 punts per matx, molt lluny dels 85,38 que manté el Reial Madrid, que entra als play-off com a líder. En canvi, en aspectes defensius sí que destaquen els números andorrans, ja que és la sisena millor defensa, el que remarca la tasca que s’ha realitzat en aquest aspecte a mida que transcorrien les jornades. L’equip va rebre 76,91 punts per matx. Qui millor s’ha mostrat en aquest aspecte és l’FC Barcelona (72,21). Per conjunts, en valoració total en la tretzena plaça, amb 77,82. El Reial Madrid és primer del rànquing (96,03). Pel que fa al rebot, el MoraBanc es troba en la desena posició amb 33,71, pels 35,50 que manté el Laboral Kutxa Baskonia, el primer classificat. On més ha destacat el MoraBanc són amb els rebots defensius, on és sisè, perquè en els defensius és penúltim. Només es troba per darrera el Gipuzkoa Basket.
PUBLICITAT
PUBLICITAT