PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Pel·lícules ‘low cost’ per dinamitzar actes

Cheap Films ofereix a grups i empreses gravar, muntar i visualitzar els films en un dia

Per EL PERIÒDIC

La productora Cheap Films en un rodatge improvisat.
La productora Cheap Films en un rodatge improvisat. | ACN / Ferran G.Queralt
Una productora de la Seu d’Urgell de recent creació, Cheap Films, ofereix des d’aquest any a grups i empreses rodatges de pel·lícules clàssiques per dinamitzar esdeveniments de diferents tipus.
La idea del projecte va sorgir fa un parell d’anys, i durant l’any passat, els seus promotors van estar fent proves. Aquest 2015, però, la idea ha saltat definitivament al mercat i està en actualment ja està en ple funcionament. El fundador de Cheap Films, Xavier Socías, va explicar a l’ACN que l’objectiu principal és «recuperar l’essència del cinema dels anys 20 i fer passar una bona estona a un grup de persones». Socías va remarcar també que és una activitat «molt transversal» i apta per a tots els públics, per això «actuem tant en comiats de solters, com en comunions i festes d’aniversari o d’empreses».
 
Esdevenir per unes hores un personatge de Dràcula, ser Robin Hood, un vaquer en un western o viure la Segona Guerra Mundial, és el que fa possible Cheap Films. Aquesta nova iniciativa munta una activitat en què els seus participants reviuen rodatges de pel·lícules històriques i en són els protagonistes.
 
Cheap Films irromp normalment en un acte en què se’ls ha contractat i on la major part dels participants no en tenen coneixement. Un director de cinema i un càmera expliquen als participants que gravaran una pel·lícula i ells en són els protagonistes. Seguidament, fan el repartiment de papers i de vestuari. I un cop tothom sap el paper que li pertoca i està vestit, el director els explica l’argument de la pel·lícula i comença el rodatge.
 
A més, Socías va remarcar que «la pel·lícula serà muda, ja que ningú té temps d’aprendre un guió, som nosaltres que els apuntem des de darrere la càmera». I afegeix que «Cheap Films va a buscar els clixés, no volem fer cap recreació o còpia, sinó que adaptem un guió perquè es pugui gravar en set o vuit escenes». A més, «quan el rodatge ha acabat el grup que ha participat segueix amb la seva activitat, normalment un dinar o un sopar», diu Socías. Llavors és quan Cheap Films es posa a treballar i fa el muntatge de la pel·lícula que s’estrenarà en l’altra part de l’activitat que tenen programada. I «els actors, que fa dues hores rodaven, ja es poden veure actuant, aquest és un punt fort del projecte». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT