PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Trini Marín no descarta col·locar càmeres a la zona conflictiva

El Comú es planteja seriosament aquesta opció extrema si no cessen els aldarulls d’oci nocturn

Per IVÁN ÁLVAREZ

Punt on es va trobar al noi ferit dissabte passat
Punt on es va trobar al noi ferit dissabte passat | Comú d'Escaldes
Visiblement cansada del tema i de l’efecte expansiu que ha provocat la lamentable agressió de dissabte passat a Escaldes-Engordany, la cònsol major, Trini Marín, ha manifestat que des del comú no es descarta prendre mesures extremes per evitar rebre més queixes veïnals de la zona conflictiva. Marín desitja que el greu incident que va patir el turista francès sigui un fet aïllat, però el seu gran maldecap és el seguiment d’aldarulls, soroll i brutícia que recull cada cap de setmana aquesta zona de l’Avinguda del Pessebre. La cònsol major afirma que «si aquests fets no s’arriben a poder frenar, o es segueixen repetint, no descartem col·locar càmeres de seguretat en aquesta zona. De moment no ens ho hem plantejat seriosament, però si veiem que no hi ha més remei, es posarà aquesta opció sobre la taula. Tot i això, a partir de la setmana que ve, amb els controls que faci la Policia, amb la feina intensificada i conjunta i amb la regulació correcte de l’afluència de gent, la indisciplina de la zona s’ha de veure reduïda», va remarcar Marín amb contundència a EL PERIÒDIC.

La cònsol major escaldenca, deixa clar que «malauradament, un fet tan lamentable pot passar a qualsevol lloc i que no només passa a Escaldes», en clara referència a l’agressió que van patir dos jugadors de rugbi francesos que havien de disputar, el passat 9 de maig, un partit contra els Old Bocs i que van patir agressions amb un martell. Marín afegeix que «aquesta zona, just a l’inici de l’Avinguda del Pessebre, recull diferents bars i establiments d’oci nocturn i és focus habitual d’aldarulls, crits i sorolls a hores intempestives, que provoquen malestar i incomoditat entre el veïnat». A més, subratlla que en aquesta zona «des de fa varies setmanes treballen, conjuntament, els agents de circulació amb la patrulla de Policia que fa un control de vigilància i treball a la zona. Hi ha una competència comunal que cobreix incidents amb cotxes i la competència de la Policia és per controlar que no hi hagi menors que beguin alcohol als bars de la zona, sorolls, aldarulls i aquest tipus d’incidències». Aquesta feina retroalimentada també respon al fet que «hi ha uns quants veins que s’han queixat, han remès cartes al comú, cartes a la policia, ens han enviat fotos o envien queixes per twitter i, tot el que és competència comunal, s’ha intensificat des de fa dos mesos perquè tota la brutícia que acumula una nit d’oci nocturn es netegi a primera hora del matí». Marín insisteix en que «ho fem així des de fa un mes i la preocupació ha augmentat per aquest incident del jove francès agredit que, d’altra banda, haig de dir que no va ser davant de cap bar, va ser com 100 o 200 metres més lluny, just on hi ha la barana del començament de l’Avinguda del Pessebre. No va ser a la cruïlla on són els bars». La mandatària escaldenca assegura que la intenció del comú és reforçar encara més la zona i que, fins i tot, ja s’ha posat en contacte amb el Ministre d’Interior, Xavier Espot, i amb el director de la Policia, Jordi Moreno, per «la part de competència que tenen ells. Ara es farà aquesta feina conjunta però, encara, més intensificada».  

D’altra banda, el noi ferit dissabte continua a la Unitat de Vigilància Intensiva de l’hospital de la Vall d’Hebron, on segueix estable dins la gravetat. Mentresant, la investigació policial es manté oberta i, de moment, encara no hi ha hagut detencions, tot i que els cossos de seguretat estan estrenyent el cèrcol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT