PUBLICITAT

Andorra la Vella

Admesa a tràmit la demanda dels Cierco contra l’informe de l’INAF

Bartumeu considera que no es planteja la reestructuració del banc

Per EL PERIÒDIC

Jaume Bartumeu, advocat de la propietat de BPA.
Jaume Bartumeu, advocat de la propietat de BPA. | TONY LARA
El Tribunal de Batlles de la Secció Administrativa ha admès a tràmit una nova demanada presentada pels socis majoritaris de BPA, Higini Cierco, Ramon Cierco, Ricard Climent, Frederic Borràs i Joan Pau Miquel, contra l’acord de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) de data 24 d’abril del 2015, mitjançant el qual es va aprovar un informe que determina que l’entitat financera Banca Privada d’Andorra és inviable. Així es va fer púbic ahir al BOPA, perquè aquells que tinguin un interès directe i legítim es puguin adherir a la demanda.

L’esmentada demanda contra l’INAF, tal com va explicar en el seu moment l’advocat dels socis majoritaris, Jaume Bartumeu, es basa en el fet que consideren que s’incompleix el Codi de l’administració perquè aprova un informe que determina que l’entitat és inviable sense previsió que es pugui anar cap a la reestructuració, sense que aquest s’hagi publicat o difós. Segons Bartumeu, els accionistes tenen dret a conèixer aquestes informacions sobre les quals es basen les decisions de l’INAF i a fer les al·legacions a les argumentacions d’aquest document. Per això, demanen una còpia d’aquest document elaborat pel regulador.

A principis de maig, la Batllia ja va admetre a tràmit la demanda presentada pels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra contra les mesures cautelars que va prendre el Consell d’Administració de l’INAF els dies 10 i 11 de març, que corresponien a la decisió d’intervenir l’entitat i de cessar el seu Consell d’Administració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT