PUBLICITAT

Andorra La Vella

El telefèric del pic del Carroi segueix sent un projecte llunyà

Minguillón parla d’un possible pressupost d’entre 25 i 50 milions

Per ESTEFANIA GRACIA

Minguillón abocant sorra sobre la primera pedra de la planta de tractament d’aigua potable.
Minguillón abocant sorra sobre la primera pedra de la planta de tractament d’aigua potable. | ANA / G. L. T.
El possible projecte del telefèric del Pic del Carroi segueix en ambigüetat, doncs el Cònsol Major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha assegurat que és un aspecte «que tenim present, el projecte està en fase d’estudi i encara no tenim un calendari establert». Tot i això, Minguillón ha mencionat una possible xifra pel futur projecte, «podríem moure’ns entre els 25 i 50 milions d’euros», remarcant però, que es tracta d’una dada especulativa, doncs «dependria de la constructora i del projecte que es fes, ja que no seria el mateix construir només el telefèric que fer tot un seguit d’instal·lacions al voltat, com podria ser un restaurant o altres departaments». A més, Minguillón ha comentat que ara «no crec que sigui un bon moment econòmic per tirar endavant el projecte» doncs «tot i que el tenim en ment, no és un projecte previst a curt termini». 
 
Aquestes declaracions van tenir lloc en la inauguració d’ahir de l’obra de construcció de la planta de tractament d’aigua potable de la Font de la Birena, on Minguillón i el Conseller delegat d’Higiene i Medi Ambient, Jordi Cabanes, van col·locar la primera pedra de la construcció. La nova planta tindrà l’objectiu de depurar i reduir el nivell d’arsènic de les aigües del dipòsit ja existent, doncs «actualment estem en 17 micrograms d’arsènic per litre, i volem baixar-ho en 8» així ho va especificar Minguillón. Cal tenir present, però, que el Govern estableix el límit d’arsènic en aigua en 10 micrograms, així doncs, les aigües del dipòsit de la Font de la Birena estan per sobre d’aquest. Tot i que segons va aclarir Minguillón, «el límit legal posat per la ONU és de 50 micrograms, per tant, estem molt per sota d’aquesta xifra». L’arsènic acumulat, és el resultat de la filtració que fa l’aigua al baixar per les muntanyes, per tant, «és un aspecte que es troba en totes les aigües, el que s’ha de fer és controlar aquestes el nivell d’aquestes filtracions».  
A més, Minguillón va afirmar que  la nova planta va ser una iniciativa pròpia del Govern, que en cap cas la ONU «ens va notificar res». I tot i que a Andorra hi ha quatre dipòsits d’aigua potable, el de la Font de la Birena n’és el principal, doncs encapçala al voltant d’un milió i mig litres d’aigua. 
 
En total, la construcció ha costat 562.000 euros, i pel que fa a la finalització de les obres, Cabanes va comentar que es preveuen per octubre o novembre. El Conseller va esmentar també que ja «s’ha pensat en una possible ampliació de la planta depuradora, doncs es podria col·locar dos filtres més al dipòsit per afavorir les prestacions de la construcció». Minguillón va destacar també que aquest és un projecte que va ser perseguit pel Comú d’Andorra la Vella des de «fa molt temps» i «estem contents d’haver-ho tirat endavant». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT