PUBLICITAT

La Massana

Últimes funcions de ‘Carvalho contra Vázquez Montalbán’

Hi participen 25 actors que es van presentar com a voluntaris

Per EL PERIÒDIC

Un moment d’un dels assajos amb els actors no professionals a la Biblioteca Comunal de la Massana.
Un moment d’un dels assajos amb els actors no professionals a la Biblioteca Comunal de la Massana. | ANA / M.B
La Biblioteca Comunal de la Massana viurà aquesta tarda i nit dues noves representació de l’obra teatral Carvalho contra Vázquez Montalban, després que ahir s’estrenés. L’obra és una coproducció de l’Escena Nacional d’Andorra(ENA) –formada pel Govern, el Comú de la Massana i la Fundació Crèdit Andorrà– i del projecte MVM. 10 anys d’absència.

L’espectacle escènic està dirigit per Txell Roda i compta amb la col·laboració d’una vintena d’actors i actrius del país seleccionats a través d’un càsting al qual es van presentar 25 persones, de manera que es converteix en la representació amb el major nombre d’actors des de la seva estrena. L’actor principal, Joan Berlanga, va assegurar que «això dóna una major qualitat a la representació», segons informa l’ANA. Les representacions d’avui seran a les 18.30 i a les 21.30.

L’obra / Carvalho contra Vázquez Montalbán és un monòleg basat en l’obra Antes que el milenio nos separe, de Manuel Vázquez Montalbán (1939-2003). L’obra es basa en un episodi de finals dels anys 90, quan Vázquez Montalbán va comunicar a l’editorial Planeta que volia deixar la saga protagonitzada per Carvalho, però la direcció va convèncer –o amenaçar– el periodista i escriptor perquè no ho deixés si volia que li seguissin publicant els llibres, conscients de l’èxit i la repercussió econòmica per a l’empresa editorial.

A Andorra es posarà en escena en una biblioteca, com ja s’ha fet en d’altres localitats catalanes, concretament a la Biblioteca Comunal de la Massana, per facilitar la interacció entre els actors i el públic assistent a les funcions.

De nou tornaran a entrar en escena una vintena d’actors que han estat escollits mitjançant un càsting al qual s’hi van presentar 25 persones del país, tot i que també hi ha dues noies de la Seu d’Urgell i una altra que forma de l’equip del Cirque du Soleil que també es va interessar per actuar, segons han explicat des de l’organització.

La representació Vázquez contra Montalbán està ideada i dirigida per Txell Roda, que va assegurar que es tracta d’una «experiència teatral exprés», ja que els actors fan una immersió a nivell literari amb els personatges, amb el món del teatre i, a més, tenen l’oportunitat de treballar juntament amb un actor com Joan Berlanga.

Fins ara, en aquesta obra havien participat entre dotze i quinze actors secundaris, per tant, segons va explicar la mateixa directora, es tracta de la interpretació amb major nombre d’actors. Per la seva banda, Berlanga va qualificar aquest fet com «el monòleg més ben acompanyat del teatre de la història».

Tot plegat fa que els perfils dels intèrprets siguin molt variats, ja que Roda va assegurar que hi ha gent amb experiència i d’altra que mai ha fet teatre. No obstant això, «no hi ha papers petits i exigeixo molt tant als que tenen molt text com als que en tenen poc».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT