PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes espera anar a més al Ral·li Rias Baixas

La pilot andorrana necessita fer quilòmetres al volant del Ford Fiesta R2

Per #GASS

Amàlia Vinyes, al volant del Ford Fiesta R2.
Amàlia Vinyes, al volant del Ford Fiesta R2. | FOTOESPORT
Segona participació d’Amàlia Vinyes aquesta temporada al Campionat d’Espanya de ral·lis d’asfalt. Ho fa en una de les proves més antigues del calendari, com és el Ral·li Rias Baixas, que celebra la seva 51a edició. La pilot andorrana confia en anar a més al llarg de la competició gallega, que es desenvolupa entre avui i demà.
 
En l’estrena a les Canàries no va tenir sort, pel que confia en poder completar tot el recorregut per agafar experiència i trobar les sensacions amb el Ford Fiesta R2, un vehicle al que encara ha d’adaptar-se. «Ara mateix és el meu principal objectiu. Fer tot el ral·li em permetria agafar confiança al volant del Fiesta R2 a part de poder tenir referències respecte als quals habitualment seran els meus rivals aquesta temporada», assenyala Vinyes.
 
El traçat presenta novetats respecte a edicions anteriors. Hi ha 514,03 quilòmetres a completar, dels quals 168,30 km són cronometrats, dividits en 10 especials. Avui, en la primera etapa es disputen dues vegades els trams de Chenlo-Morgadáns (11,01 km) i Nigran (6,66 km). Demà comença amb el bucle de Fornelos (32,98 km) i As Neves (13,93 km),passant-hi en dues ocasions. Després afrontaran amb un únic pas el de Maceira (30,32 km) i Santa Marta (8,82 km).
 
Trobar-se amb novetats en el traçat no és cap inconvenient per a Vinyes respecte a altres pilots, perquè és el seu debut en aquesa prova. «És la meva primera participació en el ral·li gallec, per tant qualsevol de les especials que haguessin posat en el traçat haguessin estat una novetat per a mi. Pel que m’ha explicat el meu germà, les especials en general són molt boniques encara que complicades. Carreteres estretes, de vegades brutes i sorpreses en les cunetes que no s’aprecien. A més hi ha dos trams que superen els 30 km. Serà divertit», exposa la pilot del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT