PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Màxim convenciment

Els jugadors de l’FC Andorra no dubten que diumenge guanyaran l’Albi i seran equip de Primera Catalana

Per JOAN JOSEP BLASCO

FC Andorra, L'Albi, Aixovall, futbol, Primera Catalana, Segona Catalana, ascens, gol, equip
FC Andorra, L'Albi, Aixovall, futbol, Primera Catalana, Segona Catalana, ascens, gol, equip | J.J.B.
Passen les hores i cada cop està més a prop el partit més important  de la temporada per a l’FC Andorra. Es juga l’ascens directe a Aixovall, davant un CF l’Albi que arribarà sense jugar-se res, el que no vol dir que no vingui a guanyar. A la plantilla existeix el convenciment de sumar una nova victòria i proclamar-se campions, per retornar un any després a la Primera Catalana. A l’equip només li cal mantenir la dinàmica que ha seguit al llarg del curs per aconseguir l’únic objectiu de la temporada. El matx serà diumenge a les 18.00 hores, ja que la Federació Catalana de Futbol ha programat horari unificat perquè hi ha coses a decidir tant en la part alta de la classificació, com en la baixa.
 
Ja fa dies que al club tenen al cap aquest partit. I més sobretot després del triomf el cap de setmana passat al camp del CF Organyà, que permet arribar a aquest match-ball. «Ens ho hem pres amb tranquil·litat. Fa temps que ho esperàvem i estem preparats», indica Sebas Gómez. Al vestidor «estem convençuts que guanyarem perquè tenim més ganes de que ningú de ser campions i ascendir». Després de tota una temporada amb una exigència màxima, tot es jugarà en només noranta minuts. I tenir tant a prop la fita provocarà que a l’hora de jugar «al principi segur que hi ha nervis pel marcador i voldrem resoldre ràpid. Però a mida que passin els minuts el cos s’habitua més al partit i et permet fer el teu joc habitual».
 
L’FC Andorra no estaria obligat a guanyar per acabar líder sempre i quan l’Altètic Alpicat no s’adjudiqui el seu duel al camp del CF Solsona. Els tricolors depenen de si mateixos i no volen estar pendents del mòbil per saber que passa a Solsona. El màxim rival aquesta temporada segur que sí ho estarà. Ara bé, s’ha de tenir en compte el ritme que han portat els dos conjunts al llarg del curs: «Ens ho mereixem, però l’Alpicat també seria un just campió. No es pot treure cap mena de mèrit a cap dels dos conjunts, perquè portem fent una gran temporada. Espero que ells també pugin, però que sigui a través de la promoció».
 
A la porteria Ferran Pol provarà de no rebre cap gol. Ell que és el porter que menys gols ha rebut del grup 5 de Segona Catalana. «És una oportunitat única», subratlla el porter, perquè en cas de ser segons la temporada s’allargaria dues setmanes més per disputar la promoció d’ascens. Aquesta és una alternativa que no valoren. Només pensen en vèncer. I per fer-ho «hem de marcar un ritme alt de partit, perquè si en la primera part no pateixen ho facin en la segona. Si ho aconseguim i encertem en les ocasions que tinguem ho tindrem fet». Per aconseguir-ho «l’equip està molt motivat i arribem en el millor moment de la temporada. No se’ns pot escapar». Al vestidor «som conscients que és l’últim partit i que ens ho juguem tot. L’equip està concentrat per aquest tipus de partits». El porter demana durant l’enfrontament «responsabilitat i sacrifici pel company».
 
El capità, Xavi Gil, destaca el que ha costat arribar a jugar-s’ho tot en un matx: «Hem arribat fins aquí i només ens queda un passet més per assolir l’objectiu. Tots estem molt motivats». Confia en l’aspecte físic per sumar una nova victòria, ja que «durant tot l’any hem demostrat que hem treballat molt bé físicament. En els últims partits en les segones parts hem estat molt superiors, ja que som capaços de mantenir el ritme i el rival no». Quan comenci el matx han d’estar centrats i «gestionar l’ansietat, tenir paciència, fer el nostre futbol, defensar bé mantenint la porteria a zero i aprofitar alguna de les ocasions de gol que sempre tenim».
 
El matx és del tot transcendental. I s’ha de saber jugar, un aspecte que la plantilla sabrà afrontar. «L’equip té una cosa molt bona i és l’experiència de bona part de jugadors en partits importants com aquest. El tempo del partit el portarem bé i les ocasions segur que arribaran. Hem d’aprofitar-les», assegura Àngel, que no té recances en admetre que fa dies que pensen en l’Albi i en l’ascens: «Durant tot la setmana no pares de pensar-hi. El cap se te’n va al partit, però quan comenci a rodar la pilota tot s’oblidarà i estarem centrats en guanyar». El que no vol pensar és en res més que no sigui el triomf:  «Portem una molt bona dinàmica i amb tot el treball fet fins ara perdre en l’últim partit seria molt dolorós».
 
Els primers minuts es preveuen intensos. «No sortirem més accelerats, però sí amb més ganes de guanyar», indica Marc Ferré. La fórmula de l’FC Andorra s’ha demostrat exitosa i a aquestes alçades no és hora de realitzar variacions: «No hem de canviar res del que hem fet fins ara, perquè ens ha funcionat, amb una ratxa molt bona tot la temporada. No inventarem res ara que arriba el partit decisiu». La campanya ha estat llarga i Ferré remarca que «m’he trobat molt poques vegades amb l’exigència d’aquesta temporada, amb l’obligació de guanyar cada cap de setmana. El marge d’error sempre ha estat mínim».
 
La tensió segur que no faltarà. «Pot ser que a l’inici hi hagi nerviosisme, però l’experiència d’altres partits similars d’altres temporades, com la passada, ens ha de servir», exposa Oriol Roch, que després de superar la lesió podrà tenir minuts en aquesta darrera cita. El migcampista català posa ènfasi en la perillositat de l’Albi, que compta amb «jugadors interessants i segur que ens donaran guerra. No tenim cap dubte que vindran a Aixovall a guanyar». Per no patir en excés «el més important és no encaixar cap gol, perquè segur que tindrem ocasions i que n’aprofitarem alguna».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT