PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 31,47% dels andorrans es graduen entre les 50 millors universitats del món

472 joves d’aquí estan cursant les titulacions en quatre de les facultats classificades al rànquing

Per ESTEFANIA GRACIA

Fòrum d’Orientació per als futurs estudiants universitaris del país celebrat l’any passat.
Fòrum d’Orientació per als futurs estudiants universitaris del país celebrat l’any passat. | ALEX LARA
Dels 835 alumnes del Principat que van decidir estudiar a Espanya, 574 van escollir fer-ho a les Universitats de Barcelona. I d’aquest, uns 472 alumnes es van matricular a la Pompeu Fabra, l’Autònoma, la Ramon Llull (privada) i la Universitat de Barcelona. Institucions que van tenir una posició «més que satisfactoria» en el darrer rànquing QS per matèria publicat el passat abril, on aquestes i altres tres Universitats d’Espanya, es van classificar entre les 50 millors del món. D’aquetes universitats classificades, la més sol·licitada pels estudiants d’Andorra va ser la Universitat de Barcelona (UB), doncs el passat curs 2013-2014, van tenir un total de 208 alumnes del Principat, aquests però, repartits entre els diferents estudis; als graus i cicles hi va haver 174 inscrits, als màsters universitaris tres, als doctorats un total de cinc alumnes andorrans, i als postgraus propis 26 inscrits. I de tots aquests estudiants, l’àrea més demanda va ser la d’Economia i Empresa. 
 
Respecte a la segona més escollida, parlem de la Universitat Ramon Llull (URL), amb un total de 155 alumnes del Principat pel passat curs 2013-2014. On les titulacions amb més matriculacions andorranes van ser les de l’àrea de Ciències Socials i Jurídiques, amb uns 106 inscrits en carreres com Dret o Administració i Direcció d’Empreses. A més, pel que fa a la tercera d’aquestes institucions més reclamades, es pot confirmar que va ser la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doncs el passat curs va comptar amb un total de 55 alumnes provinents d’Andorra. I aquests, es van interessar sobretot per les carreres d’Economia i Empresa, Dret i Ciències. Doncs el 47% es van matricular en aquestes àrees. 
Per últim, la quarta entitat més escollida de les esmentades anteriorment, va ser la Universitat Pompeu Fabra(UPF), amb 54 alumnes vinguts del Principat pel curs 2013-2014. D’aquests, la majoria va decidir matricular-se en Ciències Polítiques i de l’Administració, Economia i Dret, doncs del total, 15 van optar per aquestes titulacions. 
 
I pel que fa a l’evolució general, la Universtiat de Barcelona ha estat l’única que ha augmentat el seu nombre d’estudiants andorrans respecte a cursos anteriors, doncs del 2012-2013 al 2013-2014, la xifra va pujar en 90 alumnes més. Mentre que en la Universitat Ramon Llull, hi ha una disminució en el nombre d’andorrans matriculats, doncs entre el curs passat i l’anterior, hi va haver una diferència de 10 alumnes. I en la Universitat Autònoma de Barcelona, també hi ha una variació negativa, doncs el passat curs s’hi van apuntar 16 estudiants del Principat menys. Per últim, la Universitat Pompeu Fabra ha tingut una variació negativa de menys cinc alumnes.
En relació al gènere, de tots els andorrans matriculats a aquestes facultats, el 54,55% van ser dones. Trobant major diferència en la UB, on 117 alumnes del Principat eren dones i 91 homes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT