PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya té set campus a la llista del QS World University Rankings’

Cinc universitats de Catalunya estan entre les posicions 22 i 40 de la llista

Per ESTEFANIA GRACIA

Biblioteca de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Biblioteca de la Universitat Politècnica de Catalunya. | EL PERIÒDIC
En l’últim rànquing QS per matèries publicat el passat mes d’abril per la ‘World University’, apareixen set campus espanyols entre les 50 millors carreres del món. 
 
D’aquestes facultats, però, cinc són universitats de Catalunya. Aquestes, a més, estan entre els nombres 22 i 48 del rànquing, on la facultat amb més bona posició és la Universitat Politècnica de Catalunya, situant-se en el número 22. Destacar també que els principals campus nord americans copsen les primeres posicions per carrera en la majoria dels casos. Doncs, l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) de Boston, és la primera en el QS en 11 carreres, com Física i Astronomia, Lingüística, o varies enginyeries destacades. La Universitat de Harvard també encapçala els llistats en 10 facultats, com Sociologia, Ciències Polítiques, Medicina o Dret. I pel que fa a la britànica Oxford, aquesta apareix primera en la llista mundial en les carreres de Llengues Modernes i Geografia. D’altra banda, Cambridge està al cap davant en Llengua i Literatura Anglesa.
 
I si s’amplia la llista del rànquing, es pot observar que un total de 19 universitats espanyoles estan dins de les 200 millors del món en 35 de les 36 carreres analitzades, doncs l’única en que no està classificada és  en Estudis de Desenvolupament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT