PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La marxa Marc G.G. agrupa més de 700 participants

La congregació supera les expectatives d’assistència

Per Marisa da Costa

Participants congregats al Prat del Roure, ahir al matí.
Participants congregats al Prat del Roure, ahir al matí. | El Periòdic
La segona edició de la marxa solidària amb la superació del dol com a teló de fons, celebrada ahir al Prat del Roure d’Ecaldes-Engordany, va superar amb escreix les expectatives de participació: més de 700 persones van congregar-se amb l’objectiu de completar a peu el circuit de 3,5 quilòmetres, agrupant-se a la iniciativa impulsada per l’associació Marc G.G.
 
L’objectiu de la trobada, segons va explicar una de les organitzadores de la jornada, Rosa Galobardes, és «donar a conèixer un col·lectiu que fa costat i facilita que persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat comparteixin les seves experiències i s’ajudin les unes a les altres», però també normalitzar «un tema tabú» com segueix essent la mort, malgrat el seu marcat caràcter quotidià. Així, la finalitat «és conscienciar la gent de que la mort forma part de la vida».
 
La venda de 700 samarretes, a més de les altres persones presents ja sigui per la curiositat o amb l’afany de donar suport als corredors, no només supera les perspectives de l’organització, sinó també les xifres de participació respecte de la cursa celebrada l’any passat tot i haver caigut en període de vacances escolars. El 2014 va comptar amb 530 participants, nombre que s’espera incrementar de cara a la tercera edició.
Tot i que el primer en arribar a la meta va ser un participant italià, tots hi van sortir guanyant. A més del pòdium i la riquesa extreta de l’experiència, durant l’esdeveniment es van sortejar 100 premis. 
 
Els nens presents a la jornada van repartir un total de 50 entrades dobles per assistir al cinema, a més d’estades en hotels de luxe amb sessió d’spa inclosa, pernils i altres regals.
 
La marxa Marc G.G. no és la única iniciativa organitzada per l’associació. Mensualment s’organitzen ponències i tallers pensats per a afavorir l’ajuda a aquelles persones que han patit la pèrdua d’algú proper, així com per als professionals que poden contribuir a alleugerar aquest tràngol; la darrera de les compareixences, per exemple, va ser un taller encarat a tot el col·lectiu sanitari d’Andorra, amb l’acompanyament a la mort com a temàtica protagonista. La trobada va comptar amb més de 40 participants.
PUBLICITAT
PUBLICITAT