PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jocs dels Petits Estats: Sis dies plens d’acció

Els Jocs dels Petits Estats d’Europa 2015 s’inicien avui amb la cerimònia d’inauguració a Reykjavík

Per ALBERT CANES

La delegació andorrana per als Jocs dels Petits Estats d’Europa 2015, dijous passat en la recepció per part del Govern d’Andorra.
La delegació andorrana per als Jocs dels Petits Estats d’Europa 2015, dijous passat en la recepció per part del Govern d’Andorra. | SFGA
Una vegada més, els petits Estats d’Europa es reuneixen per realitzar els seus Jocs Olímpics particulars i únics. Aquesta serà la setzena edició i la delegació andorrana va molt més preparada que en les darreres cites, amb 41 atletes que lluitaran per portar al Principat el màxim de medalles possible al llarg dels sis propers dies.
 
Avui, es donarà el tret de sortida a la competició amb la cerimònia inaugural, en la qual es veurà a Marcos Sanza com a banderer d’Andorra després d’haver representat en quatre jocs al Principat. Aquesta serà la cinquena vegada que competirà per al país en uns Jocs dels Petits Estats (JPPE). Demà a les 10h del matí, s’iniciaran les primeres proves en natació, tennis i tennis taula. Aquests dos últims són els únics esports en què hi haurà competició cada dia, juntament amb el vòlei platja, això sí, els representants andorrans han de passar a les semifinals per fer el ple de dies de competició. 
 
Els que més hauran d’esperar per calçar-se la roba d’esport seran els judokes, que no començaran la seva competició fins el divendres. Per l’altra banda, Esther Barrugués serà la representant andorrana que finalitzi abans el seu paper ja que la seva prova de tir es diputarà demà mateix. Un dels esports reis dels JPPE, l’atletisme, s’anirà realitzant cada dos dies, amb un total de tres jornades de màxima competició. Malhauradament, Andorra no tindrà representant en els 100 i 200 metres en la categoria femenina per la baixa d’última hora de Fanny Sebastian. L’atleta andorrana es va lesionar la setmana passada quan competia amb el seu club a Madrid en la categoria de Divisió d’Honor de la lliga espanyola arran d’una sobrecàrrega en el peu dret que va derivar en una tendosinovitis. Amb això, Sebastian estarà 15 dies aturada.
 
En un altre dels esports reis, la natació, hi haurà acció cada dia menys en l’últim, el dissabte. Les mànegues de cada prova es disputaran al matí, mentre que la tarda serà el moment per a les finals de cadascuna de les disciplines. La novetat d’aquest any, el golf, tindrà competició cada dia, menys demà, amb les sortides a les 9h per a la categoria masculina i a les 10h per a la femenina, i amb finalització estimada de l’acció a les 15h. La gimnàstica es disputarà en dos dies: demà i dimecres. Les competicions individuals i per equips es duran a terme demà, mentre que les diferents disciplines --barra d’equilibri, asimètriques, salt sobre poltre i exercici de terra-- es disputaran dimecres a partir de les 16.35h. 
 
Finalment, el conjunt dirigit per David Eudal jugarà els seus partits contra Islàndia, Montenegro i Luxemburg, respectivament, de dimecres a divendres. L’únic dels onze esports que es reuneixen aquesta setmana a Islàndia que no té representació andorrana és el vòlei de pista. Tot i l’absència en aquesta disciplina, els objectius de medaller per part del COA són ambiciosos i esperen arribar al voltant de les 12 medalles i com a mínim, «almenys superar les sis de Luxemburg», tal i com va explicar el president de l’entitat, Jaume Martí. A partir de demà, quan s’inicien les competicions, el comptador de medalles s’iniciarà amb les esperances intactes.

Cliqueu aquí per veure el calendari de proves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT