Vila-real, Reial Madrid i València conquereixen el Francesc Vila

Els dos combinats tricolors masculins no passen de l’últim lloc i el femení obté un meritori sisè de vuit

Els jugadors del Reial Madrid benjamí celebren amb efusivitat el seu títol de campions del 16è Francesc Vila, ahir a l’Estadi Comunal. | FAF / XAVI MIRÓ
Tres equips de màxim prestigi a Espanya com són el Vila-real, el València i el Reial Madrid van coronar-se ahir com a campions de la setzena edició del Memorial Francesc Vila que organitza la Federació Andorrana de Futbol.

El domini del futbol base espanyol sembla que es centra en el Mediterrani i la capital, agafant el relleu del País Basc, que l’any passat va donar com a campions a Osasuna i Athletic Club de Bilbao, i d’una de les pedreres de més rendiment, l’RCD Espanyol (amb els seus equips masculins tercers). Tot un mèrit ser campió en una edició que ha aplegat clubs del país veí del sud de l’entitat de Getafe, Nàstic de Tarragona, Saragossa o Reial Societat, i d’altres de renom internacional com l’Slavia de Praga txec, el Toulousse francès i l’Urawa Red Diamonds japonès, a més d’una selecció tricolor que va tenir un equip en representació a les tres categories que hi havia en competició: l’alevina i la benjamina masculines, amb dotze equips; i l’alevina infantil femenina, amb vuit.

88 PARTITS EN 4 CAMPS

En total, s’han vestit de curt al llarg del cap de setmana 450 jugadors i jugadores d’entre 11 i 15 anys, i s’han disputat 88 partits repartits en quatre parròquies diferents: Prat del Roure, Aixovall, Ordino i l’Estadi Comunal, que va superar el mig miler d’aficionats a la fase final d’ahir, la gran majoria pares i amics acompanyants dels protagonistes. Tot un èxit que es va poder evidenciar als mateixos carrers de la capital i Escaldes principalment, on es podia veure a qualsevol hora del dia grups de gent amb les samarretes dels seus equips. Al mateix carrer, a restaurants, a botigues...

La competició, amb tant club de primer ordre, no va permetre a les seleccions d’Andorra benjamines i alevines passar de l’última posició; els més petits, sense guanyar cap partit i els alevins, malgrat imposar-se a l’Urawa en la lligueta i caure en la lluita pel novè lloc per penals contra la selecció i de Lleida. Les noies van guanyar un partit de la lligueta i van caure en la lluita pel cinquè lloc 1-0 davant el Toulouse. Així doncs, sisenes. Tot un mèrit.