PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només el CF Vilaseca supera els números de l’FC Andorra

Dels 108 equips de la Segona Catalana, el conjunt tricolor és el segon que va sumar més punts

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mateo intenta superar la pressió de dos jugadors del Linyola.
Mateo intenta superar la pressió de dos jugadors del Linyola. | J.J.B.
Diumenge, després d’una cursa constant i fatigosa de mesos de duració, l’FC Andorra complia amb el seu objectiu, el de tornar a la Primera Catalana. L’ascens es fa efectiu no de qualsevol manera, perquè va necessitar fer uns números espectaculars, que van portar a que no pogués baixar cap marxa fins a la darrera jornada.
 
La Segona Catalana compta amb sis grups. Són un total de 108 equips i els tricolors es presenten com els segon millors en quan a números. Perquè va necessitar 83 punts per aconseguir l’ascens. Només el CF Vilaseca, guanyador del grup 6, en va aconseguir més, amb un total de 85. La major diferència amb un campió es produeix amb el CE badessenc, que només va necessitar 66 punts per obtenir l’ascens directe. Són 17 de diferència. El CE Escola de Futbol Mataró en va aconseguir 80, el CF Suburense 72 i la UE Tona 74. Pel que fa a victòries, el Vilaseca és l’únic que n’ha sumat més, amb 27. Els andorrans en va aconseguir 26, dotze de les quals en les darreres catorze jornades. En les altres dues van sumar empats. Aquesta ratxa final li va valer pujar de categoria. En canvi l’Abadessenc em va necessitar només vint.
 
L’aspecte defensiu és un dels elements que han portat a l’èxit als tricolors. La seguretat mostrada al darrera, des del porter a la xarxa de la resta de jugadors sobre el camp, va portar a ser l’equip menys golejat del grup 5, amb 24 dianes. Aquesta marca és la millor de tota la categoria, igualada amb la del Vilaseca i el Tona. No encaixar gols ha estat una obsessió de l’entrenador, Justo Ruiz, des d’inici de temporada.
El grup 5 va ser l’únic que es va decidir el campió en la darrera jornada de lliga, el que demostra la competitivitat viscuda amb l’Atlètic Alpicat fins l’últim dia. I les mínimes diferències entre uns i altres també mostren el que va ser el campionat. Només els van acabar separant dos punts. Aquesta distància és amb la que ha acabat l’Abadessenc respecte el segon del grup 1, la UE  Camprodon. El líder, però, va perdre en la darrera jornada quan ja tenia l’ascens a la butxaca. La major diferència és entre el Mataró i el Premià CE, amb 17 entremig dels dos. També acaba a prop la UD Vista Alegre respecte el Suburense, amb 3. El CF Peña San Pedro finalitza a 6 del Tona i a 7 la UD Jesús i Maria a 7 del Vilaseca.
 
Copa Catalunya

Aquest migdia se celebra a Barcelona a la seu de la Federació Catalana de Futbol el sorteig de la tercera i quarta eliminatòria de la Copa Catalunya amateur. L’FC Andorra entra en el bombo com a campió del grup 5 de la Segona Catalana. Però té complicat poder-hi participar pels jugadors convocats per la selecció absoluta i la sub-21, que tant aquesta setmana com la vinent tenen partits. La tercera ronda es disputarà el 6 i 7 de juny i la quarta, el 13 i 14. L’entitat tricolor demanarà un canvi de dates i en cas de no poder-se produir podria renunciar a disputar la competició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT