PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra participa en el Mercat Audiovisual de Catalunya

L’Observatori d’Arxius i Televisions Locals presenta la Declaració

Per EL PERIÒDIC

Una reunió anterior de l’Observatori Permanent d’Arxius.
Una reunió anterior de l’Observatori Permanent d’Arxius. | EL PERIÒDIC
Segons va informar ahir el Govern en un comunicat, l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals presentarà el proper 3 de juny la Declaració per la protecció i la promoció dels arxius audiovisuals de les televisions locals d’Andorra i Catalunya al Mercat Audiovisual de Catalunya.
 
D’aquesta manera, la declaració té com a objectiu posar de manifest la importància de destinar esforços a la preservació de la documentació audiovisual procedent de les televisions locals, així com «donar a conèixer la importància d’aquesta documentació com a font de coneixement i com a part del nostre patrimoni cultural», segons va comentar el Govern.
 
Pel que fa a la presentació d’aquesta declaració, tindrà lloc a les 11:00 hores del matí a l’Espai 3, Sala 4 de l’espai Roca Umbert Fàbrica de les Arts, a Granollers. A més, el moderador de l’acte serà el cap de l’Àrea de Comunicació, relació amb les entitats adherides i documentació de la Xarxa de Comunicació local, Gabi Barragán, i com a ponents, hi participaran el director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, la representant del Departament de documentació de la Xarxa de Comunicació local, Adelà Pujolà, el president de l’Associació d’Arxivers i gestors de documents de Catalunya, Joan Soler, i la cap de l’Àrea d’Arxius i gestió de documents del ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra, Susanna Vela. 
 
Mercat Audiovisual de Catalunya / La jornada d’aquest any estarà formada per un únic dia, on el sector audiovisual trobarà una programació amb ponències i activitats paral·leles. A més, les empreses dedicades a l’audiovisual també tindran el seu espai amb la Fira MAC, un lloc on donar a conèixer el seu producte i/o activitat. En aquesta edició «tornem a recuperar l’OFF MAC, on tindreu l’oportunitat de veure alguna producció audiovisual en estrena» va comentar l’organització del mercat. La gran novetat,però, són els PREMIS MAC. On després de dos anys de col·laboració amb els Guionistes Associats de Catalunya amb el Concurs de Projectes Trànsmèdia, el mercat amplia les convocatòries per fomentar la producció audiovisual. Doncs torna així als seus orígens quan organitzava un punt de trobada entre productores i televisions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT