PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra compta amb més de cent mil euros per ajudar al Nepal

Les ONGs del Principat s’agrupen per portar una mateixa campanya

Per ESTEFANIA GRACIA

La Fundació de Muntanyencs per l’Himàlaia lliurant un xec de 20.000 euros a les ONGs d’Andorra, ahir.
La Fundació de Muntanyencs per l’Himàlaia lliurant un xec de 20.000 euros a les ONGs d’Andorra, ahir. | TONY LARA
La Fundació de Muntanyencs per l’Himàlaia va lliurar ahir un xec per valor de 20.000 euros a la Plataforma d’ONG d’Andorra, donant així la seva recaptació per la Campanya d’ajuda a les víctimes del Terratrèmol de Nepal. Sumant aquesta darrera quantitat a les xifres ja acumulades per les ONGs d’Andorra, es compta amb un pressupost de 101.366 euros per ajudar als afectats pel sisme. Però segons els President de la Creu Roja, Josep Duró, «les campanyes de recaptació segueixen obertes, com n’és el cas de trucar al 141 o donar directament un donatiu a través del codi bancari que facilitem». Els diners recaptats es repartiran entre les quatre ONGs d’Andorra que tenen presència i representació a la zona de Nepal, aquestes són Càritas, Intermón, Unicef i la Creu Roja. Els diners però, segons els directors i responsables de les ONGs, serviran per poder cobrir les primeres necessitats i les accions d’urgència, «ja que hi ha zones on encara no hi arriba l’aigua potable, i amb aquest diners, podem transportar aliments, medicaments, o fins i tot les tendes per a que les víctimes tinguin un lloc on dormir». 
 
En aquests casos d’urgència, segons va comentar Duró, Andorra, «a diferència d’altres països, ajunta totes les seves ONGs per promoure una mateixa campanya», doncs al ser un indret petit «no tindria sentit que cadascuna desenvolupes una campanya diferents». A més, Duró va comentar que ja hi ha plans establerts per casos de catàstrofes com aquest, doncs la primera actuació, és «portar aliments o bens necessaris a les zones afectades», i «un cop s’ha pogut normalitzar la situació i estabilitzar els ciutadans, ja es posen en marxa altres projectes més específics com la reconstrucció d’edificis primordials, com poden ser escoles o hospitals». A més, segons els responsables de les ONGs, que la zona afectada estigui envoltada de muntanyes, dificulta una mica més les tasques de rescat, «doncs encara estem en una situació dramàtica i complicada».
 
Per la seva part, la membre del patronat de la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, Déborah Ribas, va confirmar en la donació del xec que estaven «molt contents amb la participació d’Andorra vers el terratrèmol» però encara «necessitem molta ajuda». A més, la Fundació fa ja més de 10 anys que treballa per Nepal, doncs «sempre intentem millorar la situació de la gent d’allà», i encara que normalment no es dediquen a les zones d’urgència, «sí vam veure necessari apartar els projectes que llavors estàvem fent per unir-nos a l’ajuda dels afectats pel sisme», va afirmar Ribas. 
 
Per ara, s’han comptabilitzat al voltant d’uns 6.600 morts a causa del terratrèmol de Nepal, però encara hi ha 300 persones desaparegudes, i milers de voluntaris i col·laboradors de tots els països estan ajudant a normalitzar la situació.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT