PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els locals de la plaça Coprínceps, tots actius de cara a l’estiu

Els propers mesos s’enllestirà la primera fase de remodelació

Per MARISA DA COSTA

Imatge virtual de la futura infraestructura que es construirà al voltant de la Plaça Coprínceps.
Imatge virtual de la futura infraestructura que es construirà al voltant de la Plaça Coprínceps. | EL PERIÒDIC
Per primera vegada d’ençà quatre anys enrere, la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany veurà novament en funcionament tots els locals comercials que la rodegen. La reactivació dels negocis d’aquesta cèntrica ubicació coincideix amb l’inici de la darrera fase de remodelació i embelliment de l’avinguda Carlemany, la previsió del cost de la qual ronda els 270.000 euros i es preveu que es doni per finalitzada abans no es tanqui l’any.
 
Les obres consistiran en «la construcció d’un objecte escultural que se situarà entre la planta baixa i el primer pis» dels edificis que voregen el que l’autor del projecte guanyador que començarà a desenvolupar-se a finals d’aquest mes, Miquel Mercè, va catalogar com «una plaça autèntica, formada pel buit generat per les façanes privades» que, amb aquesta nova construcció, «potenciarà la vinculació entre l’espai públic i els comerços» colindants.
 
La realització de reformes en aquesta plaça emblemàtica escaldenca «era una vella reivindicació dels comerciants que hi són instal·lats, sobretot d’aquells de l’àmbit de la restauració»; això permetrà mantenir el funcionament de les terrasses dels bars i restaurants durant tot l’any, segons va explicar el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet. 
 
La de Miquel Mercè va ser la proposta guanyadora d’entre els 11 projectes presentats al concurs i jutjats tant pels propietaris dels edificis que envolten la plaça com dels comerciants. A més de respondre a tots els altres criteris, l’opció de Mercè va ser l’escollida no només per adequar-se a la voluntat d’embellir l’indret sinó per la seva funcionalitat.
 
L’objecte se situarà al voltant de la plaça i jugarà amb les ombres per afavorir els negocis, a més de permetre mantenir totes les activitats i els esdeveniments que fins ara acollia aquest espai públic i no resultar un filtre visual per a les plantes que se situïn a les plantes superiors.
 
«La geometria de l’objecte és flexible i, per les seves característiques, permetrà integrar altres funcionalitats de cara al futur, com són altaveus, per exemple», tal com va explicar l’autor, qui també exposava que «el llenguatge estructural explora la dicotomia entre el buit i el ple, els matisos que generaran les ombres i la riquesa de l’experiència dels usuaris que en gaudeixin». 
L’edicte per adjudicar l’execució dels treballs es va fer públic el darrer dimecres al BOPA número 42 d’enguany, el qual obria el termini de presentació de propostes per a les empreses interessades fins el proper divendres 26 de juny. Les obres s’aniran desenvolupant per trams perquè, segons Calvet, «s’adaptaran als comerciants per tal de minimitzar les molèsties». No obstant, l’obra que rematarà la nova imatge de l’avinguda Carlemany i, per tant, de Vivand, s’acabarà abans de finals d’any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT