PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Orozco, Fórmula V, Blaumut i Lax’n’Busto, a Sant Julià

La festa major laurediana se celebra del 24 al 28 de juliol

Per EL PERIÒDIC

El cantant Antonio Orozco, cap de cartell de la festa major laurediana.
El cantant Antonio Orozco, cap de cartell de la festa major laurediana. | EL PERIÒDIC
Antonio Orozco, Fórmula V, Blaumut, Lax’n’Busto, Pepet i Marieta i Komanem protagonitzaran els concerts de la festa major de Sant Julià de Lòria, que tindrà lloc del 24 al 28 de juliol. Com sempre, totes les actuacions seran gratuïtes. En total, el programa de festa major inclou una cinquantena d’activitats musicals, lúdiques i esportives.
 
Després de l’èxit que va tenir l’any passat la nit dedicada al públic adult, amb el concert de Los Diablos, l’actuació de diumenge a la nit serà la dels veterans Fórmula V.  «Enguany seguirem potenciant aquest dia perquè l’any passat va venir molta més gent de la que esperàvem», va explicar ahir la consellera de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Maria Servat, segons informa l’ANA. Fórmula V té hits tan famosos com Vacaciones de Verano, Cuéntame, Un rayo de sol o Eva María.
Una de les novetats de la festa major 2015 és la nit de concerts per al públic jove per a la nit del dilluns, durant la qual actuaran tres grups catalans i un d’andorrà. La nit començarà amb l’actuació de Blaumut, que presentarà el seu segon disc, El primer arbre del bosc. Conitnuarà la festa Lax’n Busto, un dels grups amb més repercussió de la música popular a Catalunya. La tercera cita de la nit serà amb Pepet i Marieta i el disc La sal de la vida. Finalment, tancarà la nit la banda de versions anddorrana Komanem, que versiona temes en català i que té molta activitat fora del Principat.
 
El concert estrella del dimarts serà amb Antonio Orozco que, segons la consellera, «és el reclam més important de la festa major». El reconegut cantant va actuar a Sant Julià durant les festes de l’any 2004 i, ara, «hem decidit apostar de nou per algú que està a l’ordre del dia». Orozco realitzarà aquest estiu la gira Origen, durant la qual repassarà els èxits de la seva carrera musical.
 
Entre totes les activitats programades també destaca la major implicació de l’Esbart Laurèdia, que representarà l’espectacle estrenat el passat 17 de maig, Andorra, bonica, jardí del Pirineu. La cap de cultura del Comú de Sant Julià, Laura Rogé, va exposar que «aquest espectacle està molt vinculat amb les tradicions de la parròquia i les nostres festes i va tenir molt d’èxit».
 
A més de les firetes, les parades i les activitats culturals, l’esport també té un paper destacat en la programació de festa major. Entre l’oferta esportiva, dissabte hi haurà una sessió de sumba a la plaça de la Germandat i es podrà participar a l’activitat Volta’l’, en què el públic podrà provar els Segway en un petit circuit. 
 
El cartell festiu ve carregat de propostes pensades «per aplegar gent de tot el Principat», va manifestar la consellera Servat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT