PUBLICITAT

Andorra La Vella

Jover vol potenciar la recerca i els investigadors joves del Principat

El Ministeri d’Educació ofereix onze debats sobre la regulació jurídica

Per ESTEFANIA GRACIA

Inauguració dels 9ns Debats de Recerca, a Andorra la Vella.
Inauguració dels 9ns Debats de Recerca, a Andorra la Vella. | ANA / J. D.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va comentar ahir que no és dolent que els andorrans marxin fora del país a fer recerca, a formar-se o a fer tasques laborals, però que han de tenir la capacitat de tornar. Doncs va afirmar que«hem de generar oportunitats per als nostres i entendre la recerca o les tasques professionals com no emmarcades geogràficament». 
Aquestes declaracions van tenir lloc durant la inauguració de la novena edició dels Debats de recerca celebrada ahir a la Sala d’actes de MoraBanc. On el ministre també va esmentar que la recerca té tres repercussions favorables per Andorra; permet una millora en l’àmbit de recerca i el coneixement, pot ser un motor per l’economia, doncs «ajuda a generar un teixit econòmic i a tenir una diversitat econòmica que darrerament tant busquem», i permet la formació de capital humà, «ja que encara que les investigadors s’iniciïn en una recerca, no tenen perquè fer aquesta feina tota la vida, i si després volen professionalitzar-se en un altre àmbit, ja tindran una preparació en el món de la investigació i la recerca que sempre serà útil». 
A més, Jover va fer una crida als investigadors del país, doncs va afirmar que sempre es necessita «més gent formada, perquè ajudin després a la societat a créixer».
Així doncs, segons Jover i la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències, Àngels Mach, els Debats d’aquesta edició, titulats sota ‘La Recerca Jurídica a Andorra’, serviran per «posar en contacte els investigadors que tenim fora d’Andorra amb els que estan aquí», «els volem reunir perquè connectin i es coneguin entre ells, ja que moltes vegades, si saps que algú està treballant en una recerca, potser tens més ànim de col·laborar-hi que no pas si és un àmbit encara no iniciat».  
En aquesta edició, és faran un total d’onze debats, dos d’ells però, no es presentaran públicament, sinó que es publicaran directament en un llibre «per falta de temps». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT