PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Liberals i DA demanaran debatre la creació de la comissió especial

Tot i aquesta intenció, encara és una incògnita el suport del Grup Mixt

Per IVÁN ÁLVAREZ

Preguntes de control al Govern, el mes passat
Preguntes de control al Govern, el mes passat | Tony Lara
Després de la reunió celebrada pels tres grups parlamentaris –en representació de les quatre forces polítiques–, Ld’A i DA van acordar entrar una demanda a Sindicatura perquè en la pròxima sessió del Consell General de l’11 de juny es pugui debatre la constitució de Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera per esclarir el cas BPA. Tot i la pretensió de debatre en el proper Consell la creació de la comissió, encara no està clar si el Grup Mixt acabarà per donar suport, encara que la previsió, segons han afirmat des de DA, és que  la comissió estigui formada pels presidents i vicepresidents dels tres grups parlamentaris. Una comissió proposada per Ld’A, a la que es va afegir posteriorment DA i serà per aquest motiu que en la reunió es va decidir que fossin aquests dos grups els encarregats d’emetre la demanda al Consell a l’espera que PS i SDP acabin per donar suport. 
Un cop es rebi el vist-i-plau del Consell s’haurà de fer un reglament de funcionament de la pròpia comissió en el qual ja s’està treballant des de fa cert temps però queden alguns assumptes per debatre i alguns temes oberts, com va assenyalar dimarts el president del Grup Mixt, Pere López.
 
SDP critica l’actuació del Govern/ D’altra banda, Socialdemòcracia i Progrés considera «molt greu la lleugeresa amb la qual va actuar el Govern davant la nota del Consolat General dels EUA a l’agost del 2014». 
En un comunicat que el grup va emetre ahir demanen al Govern que «doni explicacions sobre el fet que la resposta, que admet que va donar, es fa un catàleg d’actuacions que poc tenen a veure amb la demanda de les autoritats americanes». A més SDP lamenta en aquesta nota «l’aparent negligència amb la qual els màxims responsables del Govern de Demòcrates per Andorra ha actuat davant un advertiment internacional tan sever» i van admetre que l’Executiu demana unitat i «una confiança que hem perdut davant una actuació destinada a enganyar i a desinformar a la ciutadania». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT