PUBLICITAT

Reykjavík

Folguera i Da Silva vencen i certifiquen el pas a semis

El duel davant Xipre decidirà si ho fan com a primers o segons de grup

Per #GASS

Da Silva i Folguera entrenen al Laugardalslaug Aquatic Center abans del partit de dimarts contra Islàndia.
Da Silva i Folguera entrenen al Laugardalslaug Aquatic Center abans del partit de dimarts contra Islàndia. | GSSE
Els andorrans del vòlei platja van complir ahir amb el guió previst: es van classificar per a la semifinal dels Jocs dels Petits Estats després de vèncer els dos primers partits. 
 
El torn va ser ahir per a San Marino, que va jugar un bon partit, tot i que es va trobar amb uns Xavi Folguera i Geni Da Silva molt forts i que van completar el partit a un gran nivell. Els parcials van ser clarament favorables a la parella tricolor: 21-8 i 21-9. Tot i això, Miqui Ripoll, tècnic dels dos jugadors que ha viatjat amb ells a Islàndia, va lloar el paper dels sanmarinesos: «Han jugat bé, eren superiors a Islàndia. Era una parella jove amb potencial, però sabíem que si es trobaven amb uns rivals amb experiència que els pressionen des del principi, com hem fet nosaltres, tindrien més dificultats. La veritat és que Xavi i Geni han jugat un partit molt bo i no els han deixat veure si tenien possibilitats».
 
Ara queda saber quins seran els encreuaments per a les semifinals, els quals es decidiran avui. Xipre, Luxemburg i Liechtenstein són els altres rivals ja classificats per a les semifinals. En els dos grups s’ha de decidir qui passarà com a primer i qui com a segon, i la parella d’Andorra se les veurà avui amb Xipre a les 15h, hora del Principat. Per la seva part, el duel entre Liechtenstein i Luxemburg determinaran l’ordre de classificació en el grup A, que tindrà conseqüències en la possibilitats d’Andorra d’accedir a les finals. 
 
Liechtenstein és el país amb més potencial dels quatre, a priori, i són els actuals campions, la qual cosa evitar-los en les semifinals podria ser beneficiós per als representants tricolors. Malgrat tot, el nivell mostrat en els dos primers enfrontaments per part de Da Silva i Folguera està sent excel·lent i de seguir així podrien optar a medalla sense importar quin sigui el rival de semis. El duel d’avui, però, és clau.
PUBLICITAT
PUBLICITAT