PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ruiz planifica el nou projecte amb el fitxatge de sis jugadors

No descarta lluitar per l’ascens, però considera que es necessita suport econòmic per aconseguir-ho

Per JOAN JOSEP BLASCO

Justo Ruiz mira el desenvolupament del partit a la Seu d’Urgell des de la banqueta.
Justo Ruiz mira el desenvolupament del partit a la Seu d’Urgell des de la banqueta. | Àlex Lara
Tot just acaba de concloure una temporada i ja toca pensar en la següent. La planificació és bàsica per a que en el següent curs es puguin complir els objectius marcats. I els que es posa l’FC Andorra són ambiciosos. La idea és la d’optar a l’ascens a la Tercera Divisió, però per aconseguir-ho caldrà tenir una capacitat econòmica superior, i encertar amb els fitxatges.
 
L’entrenador, Justo Ruiz, fa balanç del curs. «Quan et marques els objectius, els compleixes i amb la imatge que hem donat, la valoració només pot ser excel·lent per com hem sabut patir, hem aguantat la pressió i l’actitud de l’equip», assegura. El president de l’entitat, Lluís España, només acabar el partit contra el CF L’Albi ja va anunciar que la intenció era la de donar el salt a la Tercera Divisió el més aviat possible. Si pot ser, la pròxima temporada.  El tècnic, recull el guant, però avisa que «si es vol sortir de la Primera catalana s’ha d’apostar per fer una plantilla molt competitiva», i per això cal suport econòmic, ja que «s’han de portar jugadors amb experiència en la categoria amb la base actual de l’equip. S’han de reforçar totes les línies». Planteja incorporar-ne sis, i amb un nivell per ser titular.
 
Els nouvinguts han de donar un salt qualitatiu a la plantilla, i per aconseguir-ho «és imprescindible tenir jugadors de fora d’Andorra». Perquè al país no hi poden pescar. «A la lliga andorrana no tocarem a cap. Però no descartem a ningú que vulgui venir a l’FC Andorra», assegura Ruiz, conscient que econòmicament no poden lluitar amb els clubs punters del campionat nacional. De moment té dues baixes confirmades. La d’Edu Peppe, que fitxa per la UE Sant Julià, i la d’Albert Julien, que es retira, i al que el tècnic li agradaria que se seguís com a entrenador de porters.
 
La pròxima temporada no descartaran res si es pot confeccionar la plantilla que esperen. «Com a equip que acaba de pujar hem de ser ambiciosos, però trepitjant de peus a terra», tot i que «el primer objectiu és no patir. Arribar al mes de febrer sense estar en llocs complicats. Després no renunciar a res». A la banqueta no es produiran canvis.  L’actual cos tècnic seguirà encapçalant el projecte, perquè «la junta ens va dir de continuar i nosaltres volem fer-ho. Serà fàcil arribar a un acord».
 
Canviar d’estadi

L’estat en el que es troba Aixovall, i sobretot la gespa, és lamentable. I pel projecte que volen engegar a l’entitat tricolor treballen per poder canviar la seu dels seus partits com a local. L’ideal seria l’Estadi Nacional, però no tenen l’aprovació del Govern. «L’FC Andorra necessita un camp digne per defensar el club i el país», i poder jugar en questa instal·lació «seríem l’enveja de la Primera Catalana. És un estadi de Segona B». Aquest ascens no només és esportiu, sinó també social. «Per al país ser en una categoria important sempre és beneficiós», perquè «el futbol és un esport que mou masses» i en un camp d’aquestes característiques podria comportar l’arribada de força seguidors del rival de torn, atrets també per l’oferta que hi ha al Principat. Si tots aquests elements es confirmessin, «m’imagino un Andorra en una Segona B en un futur no molt llunyà».
PUBLICITAT
PUBLICITAT