PUBLICITAT

Andorra La Vella

Properes obres pel reguer de Santa Coloma

Nou aparcament de 40 places a la zona de la Baixada del Molí

Per ESTEFANIA GRACIA

Signatura del contracte de lloguer de l’aparcament.
Signatura del contracte de lloguer de l’aparcament. | ANA / G. LL. T.
El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va comunicar ahir que en la sessió de Comú de la setmana que ve, s’adjudicaran les obres del reguer de Santa Coloma. Segons Minguillón, aquestes obres permetran una millora en la canalització de l’aigua a la zona i, per tant, «ha d’evitar problemes d’inundacions quan plou molt». També va afirmar, però, que un cop adjudicades les licitacions, desprès venen les tasques d’obra, per tant, «encara no tenim data de finalització». 
 
Aquestes declaracions van tenir lloc en la signatura d’ahir del contracte de lloguer d’un terreny per agençar-hi i instal·lar-hi un aparcament. Aquest estarà situat a l’avinguda Santa Coloma, a l’alçada de la Baixada del Molí. A més, Minguillón va destacar la importància d’habilitar aquesta nova obra, i «és que ja fa molts anys que aquella zona reivindicava un aparcament, però a causa de l’orografia era impossible fer-ho». Tot i això, l’enderroc dels edificis que hi havia al solar afectat, i aquest posterior conveni, han permès habilitar l’esmentat espai amb un total 1.116 metres quadrats. On hi hauran 40 places d’aparcament per a que els cotxes l’utilitzin de forma constant, doncs «l’objectiu és fer-lo pàrquing de rotació perquè el comerç es reactivi i ja no sigui una excusa el fet que no es pugui aparcar per poder-hi fer qualsevol tipus d’activitat», va comentar el cònsol. 
 
Es calcula que a finals d’aquest mes de juny, les obres estaran acabades. I l’accés a l’aparcament serà a través d’una rampa de doble sentit per l’avinguda de Santa Coloma. A més, l’obra també permetrà reordenar el carrer de Prada Motxilla, que tanca el solar per la part inferior. 
 
I és que abans de les obres, el terreny envaïa part del carrer i impedia que fos de doble sentit en tot el tram que hi ha davant el Lycée Comte de Foix. «Ara, el carrer podrà recuperar el doble sentit», va aclarir Minguillón, que també va celebrar que aquest fet «permetrà guanyar seguretat». Un aspecte important, si es té en compte la proximitat del centre escolar.
El contracte va deixar pal·lès doncs l’acord al qual van arribar el Comú d’Andorra la Vella i la família Giberga, on per la seva banda, els germans Font Barés, es van mostrat satisfets d’haver pogut arribar a aquest acord, i van insistir en la necessitat que la zona de l’avinguda de Santa Coloma es dotés d’una zona d’aparcament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT