PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Detenen un home per portar un quilogram de marihuana

La Guàrdia Civil atrapa un veí de Tarragona per atemptar contra la salut

Per EL PERIÒDIC

Decomís d’un quilogram de marihuana a l’home detingut.
Decomís d’un quilogram de marihuana a l’home detingut. | GUÀRDIA CIVIL
La Guàrdia Civil va detenir el passat dimarts a la Seu d’Urgell un veí de Tarragona, J.C.R., de 35 anys i de nacionalitat cubana, per un delicte contra la salut pública i un altre contra la seguretat del trànsit i atemptat a un agent de l’autoritat. Doncs segons van declarar els cossos, el detingut, que va ser interceptat amb un quilogram de marihuana a la carretera N-145, a l’altura de la capital urgellenca, va intentar saltar-se un control policial.
 
Els fets van passar cap a les dotze del migdia, quan els agents es disposaven a fer parar el vehicle que conduïa l’acusat com a control rutinari. Però el conductor del turisme, un Seat Córdoba, quan s’apropava al un punt de verificació fiscal a la carretera d’accés a Andorra, va fer cas omís dels senyals d’aturar-se i va intentar atropellar en la fugida a un dels guàrdia civils que es trobava en front del vehicle. I en l’intent d’escapolir-se del control, segons fonts policials, també hauria posat en perill diversos vianants i vehicles que circulaven pel casc urbà de la ciutat urgellenca. 
 
A més, posteriorment, en un dels carrers, i en veure que aquest no tenia sortida, l’home va fugir a peu, essent detingut així per la Guàrdia Civil que l’estava perseguint. Un cop requisat el cotxe, van iniciar l’escorcoll –procediment protocolari en cas de fugida–, segons van informar les autoritat, amb la sorpresa que a l’interior van localitzar una maleta que contenia una bossa de les escombraries amb 990 grams de cabdells de marihuana, així com una balança de precisió.
 
El detingut i el material intervingut han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la Seu d’Urgell. On es procedirà a aclarir els fets concrets de tota la acció succeïda. D’altra banda, la substància estupefaent comissada, ha estat remesa al Laboratori de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Barcelona perquè se’n procedeixi a l’extracció i anàlisi, i se’n determini així la quantitat exacta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT