Reykjavík

Bàsquet: Derrota amb bones sensacions que anima a lluitar per assolir el bronze

Un parcial de 12-0 en contra en el tercer quart trenca el partit i les opcions de la selecció tricolor

Per #GASS

Oriol Fernàndez i Roger Lliteras en un moment del partit davant Islàndia, dimecres al vespre. | FAB
Nova derrota de la selecció andorrana en el segon partit dels Jocs dels Petits Estats. Aquesta també era previsible ja que el rival era Montenegro, la favorita a l’or i que compta amb jugadors de primer nivell com Blagota Sekulic, jugador de l’Iberostar Tenerife.

Tot i la gran qualitat de l’equip montenegrí, el combinat de David Eudal va competir i plantar cara a la favorita. El partit va arribar al descans amb un resultat de 48-37 i les opcions de seguir enganxats quedaven obertes. Però Montenegro va obrir espais en la defensa tricolor en el tercer quart i els hi van endossar un parcial de 12-0 quan els andorrans només anaven sis punts per sota en el marcador. Els darrers minuts del quart van completar un parcial de 21-3 que va trencar totalment el partit fins arribar al resultat final de 89-69 amb què va acabar el partit. Guille Colom va ser el màxim anotador de la selecció amb 17 punts i també va atrapar cinc rebots, sent el millor valorat del duel.

Tot i la desfeta, Eudal es va mostrar satisfet pel nivell mostrat davant el conjunt de Montenegro. «La sensació és bona perquè hem competit bé», va comentar el tècnic, que va veure clar com els errors defensius del primer matx contra Islàndia van servir per millorar en el segon partit: «Hem aprés del primer partit i hem millorat no la nostra defensa. No hem deixat espais, fins que en el tercer quart ens han fet el parcial de 12-0».

La selecció andorrana disputa avui el darrer partit en aquests Jocs dels Petits Estats davant Luxemburg, un rival dur amb jugadors potents. Si Andorra venç, guanyaria la medalla de bronze, després que Islàndia s’imposés ahir als luxemburguesos per 81-72. «Si estem al nivell que hem demostrat avui, amb la mateixa intensitat i concentració en el joc, tindrem opcions de competir per assolir la medalla», va exposar l’entrenador de la selecció, que no tanca l’opció a sumar un metall al medaller d’Andorra.