PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Copa d’Andorra suma la Skyrace Comapedrosa

El calendari augmenta i està constituit per nou proves i algunes d’elles també formen part d’altres campionats

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marc Casal en la Travessa de la Massana i Ordino.
Marc Casal en la Travessa de la Massana i Ordino. | Tony Lara
El calendari de la Copa d’Andorra augmenta en una carrera respecte l’any passat i compta amb un total de 9 curses, amb l’entrada de l’Skyrace Comapedrosa, el que és una prova que les curses de muntanya són un esport que està de moda, amb cada vegada més practicants de totes les edats.
 
La primera cita és aquest mateix cap de setmana. Diumenge es disputa la Vertical dels Isards, organitzada pel Soldeu Esquí Club i que espera reunir un centenar de participants. Té dos recorreguts. El llarg de 4,85 quilòmetres i 943 metres de desnivell, i el curt de 3,82 km i 647 m. A aquesta prova li seguiran la Casamanya Extrem (20 de juny), Marató dels Cims de l’Andorra Ultra Trail Vallnord (27 de juny), Skyrace Comapedrosa (26 de juliol), Travessa de la Massana i Ordino (2 d’agost), Travessa d’Encamp (8 d’agost), Marató de muntanya Valls de Canillo (12 de setembre), Travessa Transfronterera (17 d’octubre) i VK Vallnord CPA (25 d’octubre). 
 
Algunes d’aquests proves també formen part d’altes campionats. Quatre són puntuables per a les National Series d’Espanya, Andorra i Portugal. En les Ultra Series hi és la Ultra Mític, en les Sky Series la Marató dels Cims i la Skyrace Comapedrosa, i en les Vertical Series la Casamanya Extrem. També puntua per la Copa Catalana la Travessa Transfronterera. Per la classificació de la general final de la Copa d’Andorra es tindran en compte els sis millors resultats de les 9 proves en categoria sènior i veterà. En júnior en seran cinc i en aleví, infantil i cadet, quatre. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT