PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estrena d’un esport amb la mirada posada en Sallés

La resta de la delegació tricolor són debutants en els Jocs dels Petits Estats: Povedano, Nsir, Garcia, Llanos i Ramos

Per Iván Moure

Selfie col·lectiu de Besolí i els lluitadors andorrans, ahir al Laugaból Ármann Gymnastic Hall.
Selfie col·lectiu de Besolí i els lluitadors andorrans, ahir al Laugaból Ármann Gymnastic Hall. | Fandjudo
Laura Sallés serà el centre de les mirades en el judo, un esport que entra avui en competició amb la disputa de l’individual a partir de les 14.00h. La lluitadora d’Ordino és l’única clara aspirant de la delegació tricolor que completen Lia Povedano, Karim Nsir, Ivan Garcia, Ivan Llanos i Fabián Ramos, tots ells debutants en els Jocs dels Petits Estats.
 
Sallés competirà en la categoria de menys de 63 quilograms, en la qual tindrà quatre rivals que lluitaran en un format de lligueta, totes contra totes. Liechtenstein i Islàndia tindran representants desconeguts que el cos tècnic de la Fandjudo intueix que són novells; la maltesa es presenta com una rival dura, a la qual ha guanyat en diverses ocasions, i la representant de Luxemburg es presenta com la gran favorita a l’or i reeditar un títol que al 2013 també havia aconseguit contra l’andorrana. Amb tot, el seleccionador, Toni Besolí va ser clar: «Ha d’anar per la medalla. Per la seva experiència i qualitat és l’objectiu».
 
L’altra lluitadora tricolor en la categoria femenina és Lia Povedano, enquadrada en la categoria de menys de 70 quilos amb lluitadores de Luxemburg, Islàndia, Liechtenstein i Mònaco com a rivals, també en format de lligueta. «No és gens favorita, però arriba preparada per donar qualsevol sorpresa», va  opinar.
En nois Karim Nsir entra en un quadre amb vuit lluitadors en -90 quilos. Ell entrarà en acció als quarts davant el sanmarinès Giacomo Gennari. En -73, amb sis judokes, Garcia entra també en els quarts contra l’islandès Unnarsson. Tots dos tenen repesca en cas de derrota, tant als quarts com a semis.
 
Ramos també té format eliminatòria en una categoria de -66 que té sis lluitadors; ell, però, passa directe a semifinals per sorteig, en cas de perdre pot repescar i només que guanyi un combat té metall assegurat que amb tot es presenta «complicadíssim» per a Besolí, tant com el concurs de Llanos en -60, en la qual es trobarà amb una lligueta de tots contra tots amb tres rivals més: de Mònaco, Islàndia i Luxemburg.
PUBLICITAT
PUBLICITAT